KADIRIYYE MEDRESESI

KADIRIYYE MEDRESESI
KADIRIYYE MEDRESESI

ŞEYH SEYYİD ABDÜLKADİR GEYLANİ HAZRETLERİ

Insan Kahır gözüyle lütfa baksa kahır görür. Geçmiş toplumlarda tarihin akışını değiştiren ayrılıklar hep ic anlaşmazlıklar , kardeş kavgaları, mezheb ayrılıkları yuzunden olmuş. Bizim dinimiz bu bölünmeleri kabul etmez. Bu ayrılıklar toplumların birlik ve tevhid inancını zedeler kuvvetini yitirir,yıkıcı zaafiyetler doğar.

Bir toplumun her ferdi dini ,ailesi ve devleti ile ılgili sorumludur. Yunus Emreler,Hünkâr Hacı bektaşiler, Mevlâna, Semseddini Semsler,Ahi evranlar,Seyh Edebaliler...onlar sadece hocalık değil bulundukları toplumların ,birliğinin ve beraberliğinin,nihayetinin daim olması için çalışmışlar.Seyyid Abdulkadirin sohbetlerine yetmiş bin kişinin katıldığı söylenir. Bu bir araya gelişlerin tesirleri mânen hâlâ hissedilmektedir.O yüzden her sıkıştığında ınsanlar hâlâ her devirde meded geylani seslenişiyle bu birliğe olan güveni neticeler.

Bizler de ülkemizin birlik ve beraberliği için çalışıp ,kişisel işlerimiz yüzünden asla bozgunculuk yapmadan ,hırsa kapılmadan sapasağlam durmalı, büyüklerin yolunda ilerlemeliyiz.

HAYIRLI CUMALAR dilerim.

HAZIRLAYAN:YASEMİN AYDINER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.