ŞAHİN MODELİ BAŞARILI OLACAK MI?, İHRACATTA GAZİANTEP REKOR KIRIYOR AMA HERKES AĞLIYOR!

ŞAHİN MODELİ BAŞARILI OLACAK MI?, İHRACATTA GAZİANTEP REKOR KIRIYOR AMA HERKES AĞLIYOR!
ŞAHİN MODELİ BAŞARILI OLACAK MI?, İHRACATTA GAZİANTEP REKOR KIRIYOR AMA HERKES AĞLIYOR!

Gaziantep'te yine ihracatta rekorlar kırılıyor ama ne var ki sanayi sektöründe bulunan herkes ağlamaya devam ediyor. Bende anlamıyorum. Gerçekten ihracatta rekor varsa, insanlar neden ekonomik sıkıntı çekiyor bir türlü bu soruya cevap vermekte zorlanıyorum. Hangi sanayicinin kapısını çalsak, "Öldüm, battım, yıkılıyorum" demeye devam ediyor. İhracat rakamları açıklandığında da Gaziantep Türkiye'de en fazla ihracat yapan 5. şehir ünvanını da koruyor. Eski İhracattan Sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in anlattıklarına bakarsan da yapılan ihracatın kendinin döneminde incelendiği zaman daha düşük seviyede olduğunu söylüyor. O zaman eski Bakan Kürşat Tüzmen, söylemi doğru mu, yanlış mı? onu da çözemiyorum. Bilemediğim iki bilinmeyenle denklem olarak değerlendiriyorum. Ayrıca yine 18 yıldır Gaziantep siyasetine damga vuran ve sürekli zirvede kalmayı başaran Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye'de yine hem Büyükşehir hem de GASKİ'de yeni bir model deniyor. Bende bu modelin adına "ŞAHİN MODELİ" diyorum. Sayın Şahin'in bu modeli başarılı mı olur, başarısız mı olur, onu bilemem. Ama benim bildiğim tek birşey var, sayın Şahin ne modeli uygularsa uygulasın, 18 yıldır hep başarılı olmuştur. Uygulayacağı bu modelin de başarılı olacağından şüphem yok. Bekleyelim sayın Şahin'in modelini de hep birlikte 5 yılda görelim.

GAZİANTEP İHRACATTA REKOR KIRIYOR, SANAYİCİLER AĞLIYOR

Hep söylüyorum. Ya Gaziantep farklı şehir, ya da Gaziantep sanayicileri farklı. Yine ihracat rakamları açıklandı. Yine rekor kırılırken, geçen yıl 560 bin dolar Nisan ayı ihracatı açıklanan yeni rakama göre yüzde 21 artarak, yaklaşık 700 milyon dolara ulaşmış. Yani Gaziantep'e 700 milyon dolar para girmiş. Bu ihracat rakamlarına göre. İç piyasadan da tahmin ediyorum, sanayici yaklaşık 700 milyon dolar ekleyince Gaziantep'e Nisan ayında 1 Milyar 400 Milyon dolar para girmiş. TL bazında ise 8 Katrilyon 400 Trilyon Gaziantep'e para girmiş. Bu Organize Sanayi Bölgesi'ne giren para olarak değerlendiriyorum. O zaman demekki bu tabloya göre "Ağlamaya, sızlanmaya, yalan söylemeye" sanayicilerin bir hakkı yoktur. Çünkü, 2018 Ağustos ayından beri hükümet sürekli bir çok işverene teşvik veriyor. Bu teşvikler arasında SSK, İhracat iade desteği ve buna benzer bir çok destekler var. Bu desteklerde küçümsenecek bir rakam değildir. O zaman bir de geçen yıl bankalara sanayicilerin borcunu incelediğimde kredi kullanma oranlarında da büyük bir düşüş sağlanırken, artık sanayicilerin öz kaynaklarına döndüklerini de görüyorum. O zaman sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonominin Gaziantep'te iyi gittiğini her yerde söylediğini ve Ankara, İstanbul'daki dev sanayicilere giden Gaziantep modelini inceleyin dediğini hep duyuyorum. Esas sıkıntının kaynağı küçük esnafın yaşadığı sıkıntıları söylemekte doğru geliyor. Son olarak da Gaziantep ürettiği için Organize Sanayi Bölgesinde kullanılan elektrik oranına baktığımızda sürekli yükselmeleri görüyorum. Üreten bir şehir olduğu için de kimsenin "Ağlamaya, sızlanmaya, yalan söylemeye" hiç bir hakkı olmadığını söylüyorum. Yanlış bir şey varsa da sanayiciler bizi uyarsın. Açıklamalarını da burada yazmaya devam edeceğim.

ŞAHİN MODELİ NEDİR?

18 yıldır kim ne derse desin siyaset sahnesinde damgası bulunan sayın Şahin, yerel seçimlerde yüzde 54 oyla tekrar başkan olması üzerine ve geçmiş 5 yılında hizmetlerinin onaylanması nedeniyle vatandaşa daha hızlı hizmet etmek ve bürokrasiyi de sistemden atmak için Türkiye'de olmayan bir modeli uygulamaya koydu. Sayın Şahin'in modeli Büyükşehir'de Daire Başkan sayılarını asgariye indirerek ve ayrıca genel sekreterlik yardımcılık kadrosunu da kaldırarak, yeni bir hizmet modeli seçti. Sayın Şahin'in Büyükşehir'deki uygulamasına göre sistemde genel sekreter yardımcılarını, daire başkanlığına kaydırarak ve bazı daire başkanlıklarını da iptal ederek, yeni bir uygulamayı başlattı. Bu tabloya göre Şahin, sistemin başında kendini sorumlu tutarak, ikinci adamlığa da yıllardır Gaziantep'te bulunan ve Gaziantep'in "DNA"sını 15 yıldır çözen Sezer Cihan'ı da Genel Sekreter yaptı. Şahin, Sezer Cihan'la yeni sistemde ikili bir güç oldu. Sayın Sezer Cihan'da Büyükşehir belediyesinde hizmetlerin akıcılığını, bürokrasinin yavaşlandığını sollandırmayı planladığını anladım. Tek bir sorum yeni daire başkanlarının dışarıdan gelmesi nedeniyle uyum sağlayıp, sağlamayacakları konusunda henüz karar veremedim. Sayın Şahin 18 yıldır Gaziantep siyasetine damgasını vurduğuna göre kendisinin bu uygulamayı yaparken, bir bildiğini var olduğunu da çok iyi biliyorum. İnşallah sayın Şahin, 5 yılda bu modeli başarılı bir uygulama yapar. Aynı uygulamayı GASKİ'de de yaptı. Orada birinci adamlığa mevcut genel müdür Hüseyin Sönmezler'i tekrar getirirken, ikinci adamlığa da yıllardır Gaziantep GASKİ'de görev yapan ve İller Bankası kökenli 20 yıllık GASKİ'nin hep üst düzey yönetiminde bulunan aynı Sezer Cihan gibi GASKİ'nin "DNA"sını bilen Mehmet Karadağ'da iyi hizmetler yapacağını net olarak söyleyebilirim. Yine GASKİ'de iyi hizmetlerde bulunan son 5 yıldır genel müdür yardımcılığı yapan Sait Torun ile Seydi Mihmanlı'da yeni dönemde önemli daire başkanlıklarına getirildiler. Yine Büyükşehir'de 5 yıl başarılı olan Destek Hizmetler Daire Başkanı Ümit Durmuş'da GASKİ'ye taze kan olarak getirildi. Genel müdür yardımcılıkları da Büyükşehir'de genel sekreter yardımcısı kadrosu olduğu gibi kaldırıldı. Kadro da genel müdür yardımcılığı bire düşürülerek, bunun başına da dürüst ve çalışkan insan Mehmet Karadağ'ın getirilmesi de bana göre de doğru bir karar. Sayın Karadağ'ın da "Tırnaklarını kazıyarak" bu görevi hak ettiğine inanıyorum. Demekki Büyükşehir Sayın Belediye Başkanı Fatma Şahin, çalışanın hakkını verdiğini de burada net olarak söyleyebilirim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.