Dekorasyonda Renklerin Etkisi

Dekorasyonda Renklerin Etkisi
Dekorasyonda Renklerin Etkisi

Evlerinde, insanların olduğu gibi ruhları vardır ve bu ruhları da oluşturan birçok neden vardır. Örneğin o evde yaşayan kişiler, eşyalar ve evde kullanılan renkleri evlerin ruhunu yansıtır. Bir ev dekorasyonunda her rengin kendisine göre farklı enerjisi olacaktır ve bu enerji de insanları etkilerler. Bunun için evinizi dekore ederken öncelikli olarak renkler konusunu incelemeniz gerekir. Özellikle odanıza uygulayacağınız renk seçimiyle birlikte o odanın içerisinde almış olduğunuz kararlar hayatınıza yön verecektir.

Daha Fazla Huzura Mı İhtiyacınız Var?

Motivasyonunuzu artırıp öne çıkarmak isteyebilirsiniz. İşte bu durumda renklerin gücüne inanmanız ve evinizi dekore ederken renklerin gücünden faydalanmanız gerekir. Bilimsel olarak da insanın ruhu üzerinde renklerin önemli ölçüde etkili olduğu kanıtlanmıştır. Mesela psikolojik olarak sizi etkileyecek dört önemli renkten bahsedebiliriz. Kırmızı, mavi, sarı ve yeşil. Kırmızı insanın bedenini, mavi aklını, sarı duygularını, yeşil ise hislerini dengeler.

Evinizi dekore ederken ise ilk önce nasıl bir ortamı amaçlamış olduğunuzun kararını vermelisiniz. Ortalama olarak uygun bir enerjiyi verebilecek rengi tercih etmek daha kolay olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Amorfo Kültür Taşı modellerimiz

Ev Dekorasyonunda Renklerin Etkisi Nedir?

Yeşil

Yeşil, bildiğiniz gibi insanda doğayı çağrıştırır ve yaşama umudunu ön plana çıkarır. Yeşilin gözler üzerinde dinlendirme ve rahatlama gibi bir etkisi vardır. Vücudunuzdaki gerginliği ve kan basıncını azaltır. Hipnoz etkisi yaratarak damarlarınıza sıcaklık hissi katar. Evinizde de dinlendirici bir etki yaratmak istediğiniz de yeşil rengi tercih edersiniz. Sizi dinlendirir ve sakin bir ortam sağlar.

Turuncu

Turuncu iştah açan bir renktir. Özellikle yemek odalarında veya mutfakta tercih edilebilir. Hatta doğum sırasında anne adaylarının turuncu kıyafet giymiş olması sütlerinin de artmasına neden olacaktır. Turuncu insana enerji de verir. Bir ortam kalabalık gösterilmek isteniyorsa turuncunun tonları da kullanılabilir.

İlginizi Çekebilir: Kültür Tuğlası Modellerimiz

Siyah ve Gri

Siyah ve gri renkler doğru kullanıldığında derinlik ve ferahlık sağlar. Ruhun dengesizliğini düzenler.

Kırmızı

Kırmızı hayat verir. Özellikle cinsel aktivite üzerinde etkisi olduğundan dolayı yatak odasında tercih edilebilir. Kırmızı renk yaraların iyileştirilmesine katkı sağlar.

Farklı renk seçeneklerine sahip doğal taş modellerini https://www.ugur-ticaret.com/ adresimizden inceleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.