POLİSGÜCÜ TARİH YAZDI!

POLİSGÜCÜ TARİH YAZDI!
POLİSGÜCÜ TARİH YAZDI!

Şu ana kadar gerek kendi liglerinde gerekse EuroChallenge'de şampiyonluklar kazanan Gaziantep Polisgücü, Hırvatistan'ın Başkenti Zagreb'de yeni bir başarının altına imza attı. Trophy Avrupa Şampiyonası'nı üçüncü sırada tamamlayan Gaziantep ekibi, ilk kez katıldığı bu ligde kalmayı başardı. Şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösterilen Polisgücü, izleyenlerin alkışını aldı. Danimarka ve Çek Cumhuriyeti takımlarının küme düştüğü bu ligde Gaziantep Polisgücü ilk sezonunda ligde zirveyi zorlayan takım oldu.

Gaziantep Polisgücü Türkiye'yi temsilen mücadele ettiği Hokey Avrupa Şampiyonlar Ligi Trophy'de maçları tamamlanmasının ardından toplamda 18 puan toplayarak üçüncü oldu ve önemli bir başarıya imza attı.

İSPANYA ŞAMPİYON-POLİSGÜCÜ 3'ÜNCÜ

Bu yıl Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen Hokey Avrupa Şampiyonlar Ligi Trophy'de maçlar tamamlandı. İki grup halinde oynanan maçların ardından yapılan dörtlü final sonucu Türkiye'yi temsil eden Gaziantep Polisgücü turnuvayı üçüncü bitirerek bronz madalya aldı. Şampiyonada İspanya ekibi SPV Complutense birinci olarak altın madalya ve kupasını alırken, Polanya takımı WKS Grunwald Poznan ikinci, İngiltere ekibi East Grinstead ise dördüncü oldu.

GOL OLUP YAĞDILAR

Zelina Spor Salonu'nda yapılan seremoniyle takımlar kupalarını ve madalyalarını alırken, şampiyonanın çeşitli dallarındaki en iyi hokeycilere ise plaket ve ödül veridi. Turnuvayı üçüncülükle bitiren Gaziantep Polisgücü şampiyonada ter döktüğü maçlarda Danimarka ekibi Soerbymagle HC'yi 12-2, Fransız Amiens'i 5-2 ve Polanya ekibi WKS Grunwald Poznan takımını 6-5 da mağlup ederken, İngiliz East Grinstead ve İspanyol SPV Complutense takımlarına ise 4-3'lük skorlarla mağlup oldu. Turnuva boyunca rakip kalelere 29 gol atan Gaziantep ekibi kendi kalesinde ise 17 gol görerek en az gol yiyen takımlardan biri oldu.

KAPLAN : ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİK

Seremoninin ardından açıklamalarda bulunan Gaziantep Polisgücü Hokey Takımı Başkanı Mehmet Kaplan, "Türkiye tarihinde ilk kez böyle bir şampiyonaya katılmamıza rağmen önemli başarı elde ettik. Burada hem Gaziantep'i hem de Türkiye çok güzel temsil ettik. Takımımızla gurur duyuyoruz ve inşallah bir daha ki sene şampiyon olacağız diyoruz" diye konuştu.

BÜYÜKELÇİ HIZLAN'DAN TEBRİK GELDİ

Öte yandan Zelina Spor Salonu'nda oynanan maçı Zagreb Büyükelçisi M.Babür Hızlan, Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Gaziantep Polisgücü Hokey Takımı Başkanı Mehmet Kaplan ile birlikte çok sayıda gurbetçi vatandaş da takip ederek Gaziantep Polisgücü'ne destek verdi. Maçın ardından Büyükelçi Hızlan tüm takımı tek tek tebrik etti.

29 KEZ RAKİP KALEYİ HAVALANDIRDILAR

Turnuvada birbirinden güçlü rakiplerle karşılan Gaziantep Polisgücü ilk maçında Danimarka ekibi Soerbymagle HC'yi 12-2, ikinci maçında Fransız Amiens'i 5-2 mağlup edip, İngiliz East Grinstead ve İspanyol SPV Complutense takımlarına 4-3 mağlup olduktan sonra Trophy'deki son maçında WKS Grunwald Poznan takımını 6-5'lik skorla mağlup ederek şampiyonayı tamamladı. Turnuva boyunca rakip kalelere 29 gol atan Gaziantep ekibi kendi kalesinde ise 17 gol gördü.

Trophy'de Türkiye'yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Erkek Hokey Takımı'nın Teknik Direktörlüğünü Yusuf Kasım yaparken, Mustafa Karalar da yardımcı antrenör olarak görev alıyor. Takımın kadrosunda ise Mustafa Öğretici, Javit Golmuhammadi, Alparslan Bozkurt, Mahmut Cengiz, Yakup Bahrami, Reza Beithade, Bedhat Beiranvad, Celal Aydın, Ali Özkılıç, Ahmet Çeker, Yusuf Yaşar, Reza Noutzade, Batuhan Erman ve Veysi Gürler gibi oyuncular yer alıyor.

AVRUPA'NIN EN İYİLERİ ARASINA GİRDİ

Şampiyonanın ardından 2020'de düzenlenecek Trophy liginde oynamayı garantileyen Gaziantep Polisgücü Avrupa'nın en iyi dört takımından biri oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.