Pandemi Döneminde Turizmin Son Durumu

Pandemi Döneminde Turizmin Son Durumu
Pandemi sürecinde en çok etkilenen sektörlerden biri de ne yazık ki bacasız sanayi Turizm sektörü oldu.

Pandemi sürecinde en çok etkilenen sektörlerden biri de ne yazık ki bacasız sanayi Turizm sektörü oldu. Incoming gelen turist sayısında azalmanın yanında iç pazarda da misafirler pandemi nedeniyle tatile çıkmakta kararsız kaldılar. İdeal Tur Yönetim Kurulu Başkanı Tuğles Güçlü ile bu sürecin İç Pazar turizm sektörüne yansımaları üzerine kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

“2021 yılı yaz dönemi için geçen seneye göre misafirlerin daha rahat tatil yapacağına inanıyoruz”

Çünkü her geçen gün virüs ile yaşamaya alışmaya başladık ve maske bizim için günlük hayatın bir parçası haline geldi. Dolayısı ile 2021 yılında insanlar maskeleri ile beraber kurallara uygun bir şekilde tatillerini hijyen önlemleri alan tesislerde gerçekleştirecekler.

“Otellerimiz Güvenli Turizm Sertifikası ile misafirlerini ağırlamaya hazır”

Şu anda Türkiye’deki tesislerin %90’a yakın bir kısmı Turizm Bakanlığının belirlediği kriterler çerçevesinde tüm hijyen ve koruma önlemlerini almış olup Güvenli Turizm Sertifikası sahibidir. Dolayısı ile misafirler bu sertifikayı sorgulayarak otellerde rahatlıkla konaklama yapabilir ve aileleri ile eğlenceli bir tatil geçirebilirler.

Örneğin Kuşadası otelleri bölgesine baktığımızda bölgede 20 oda ve üzeri olan neredeyse tüm tesislerin Güvenli Turizm Sertifikası sahibi olduğunu görüyoruz. Bu aran tüm bölgelerimizde artmaya devam ediyor.

“Erken Rezervasyon 2021 önceki yıllara göre daha yavaş ilerliyor”

Yaşanan süreçteki belirsizlik ve 2020 yılında rezervasyon yaptıran ailelerin acentalara ve otellere yatırdıkları ücretleri geri alamaması sebebiyle bu yıl tüketici otel rezervasyonu konusunda biraz daha çekimser. Rezervasyonların Mart Nisan ayları gibi hızlanacağını ve kampanyalarında bu tarihlerde en yüksek indirim oranlarına ulaşacağını düşünüyoruz.

Termal Oteller ise havuz hamam sauna gibi kapalı alanlarının fazla olması sebebiyle rezervasyon sayıları biraz daha fazla etkilenen otellerimiz arasında bulunuyor.

“Dış pazar için havayolları yaz uçuş planlarını yayınlamaya başladı”

Otellerin yanı sıra Havayolu şirketleri de pandemi sürecinden oldukça fazla yara aldılar. Aşı dağıtımının başlaması ile beraber hem havayolu şirketlerinde hem de otellerde rezervasyon oranlarının artacağını düşünüyoruz. Havayolu firmalarının bir kısmının aşı belgesi ile seyahate izin vereceğine dair duyumlarımız var. Eğer bu şekilde olursa yolcularda güvenli bir şekilde tatillerini havayolu ile ulaşım sağlayarak gerçekleştirebilirler.

2021 yılı için beklentinin daha olumlu olduğunu belirten Otelfiyat.com Yönetim Kurulu Başkanı Tuğles Güçlü Ankara ve İzmir de bulunan ofislerinde toplam 200 kişilik bir ekiple, bu yaz için çok iyi bir planlama yaptıklarını ve yurt içinde çalıştıkları tesis adedini 7.000 civarı bir rakama taşıyacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.