"Bu lig 12 Haziran'da oynanamaz"

"Bu lig 12 Haziran'da oynanamaz"
Türkiye Futbol Federasyonu Eski Başkan Vekili Ata Aksu, futbolun gündemini değerlendirdi. Aksu, liglerin 12 Haziran'da oynanamayacağını savundu. Ayrıca Aksu, 'İşin uzmanları konuşmalı' diyerek mesaj verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu, futbola geri dönüş için 12 Haziran tarihini işaret etti. Takımlarda koronavirüs testlerinin pozitif çıkması sonrası bu tarih daha da tartışılır hale geldi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun eski Başkan Vekili Ata Aksu, futbolun gündemine dair çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ata Aksu: “TFF, tek başına karar alamaz”
Alınan kararı Türkiye Futbol Federasyonu’nun tek başına veremeyeceğini ifade eden Aksu, ”Bu kararı tek başına TFF almadı. Böyle bir karar alamazlar. Ayrıca 12 Haziran tarihi bana çok doğru bir tarih olarak gelmiyor. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda net bir karar vermesi lazım. Eğer gündemlerinde yoksa da TFF, gündemlerine getirmeli” diye konuştu.
Ata Aksu: “Ligin 12 Haziran’da oynanacağını düşünmüyorum”

Beşiktaş, Fenerbahçe ve bazı kulüplerde vaka sayılarına dikkati çeken Aksu, ”Bence lig belirtilen tarihte oynatılamaz. Tabii ki kulüplerin de isteği önemli. 2 ayda zaten herkes uzman oldu! Bir kişide virüs bulgusu olursa etrafındakiler de karantinaya alınır. Beşiktaş örneği var. Tüm takım karantinaya alınmalı. Sağlık konusu, TFF’nin uzmanlık alanı değil. O açıdan ben Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasını daha fazla önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

“Futbolu diğer spor branşlarıyla karıştırmasınlar”
Türkiye’de kulüplerin mali yapılarının bozuk olduğunu söyleyen Ata Aksu, “İşin ekonomik boyutunu gözetiyorlar. Yayın gelirleri çok önemli. Bunu gözden kaçırmamak gerek. Bu ülkede, ‘Gençlere bir şey olmaz çıkıp oynasınlar’ diyen kişiler var. Diğer sporlarda bakıldığında bir karar verildi. Kalkıp futbolu diğer spor müsabakalarıyla karşılaştırıyorlar” yorumunda bulundu.
“Yöneticiler diyemez ama futbolcular sahaya çıkmıyoruz diyebilir”

Öte yandan Aksu, “Sağlık Bakanı, sorumluluk TFF’de diyor. Bu durumda kulüp yöneticileri biz sahaya çıkmıyoruz diyemez. Yayıncı kuruluş ve TFF ile aralarındaki anlaşmalar devreye giriyor. Ama futbolcular belki sonuçlarını da göze alıp, sahaya çıkmıyoruz diyebilir. Onu göreceğiz” dedi.

Ata Aksu: “İşin uzmanları konuşmalı”
Futbolun içindeki paydaşların fikir belirtirken keskin bir dil kullanmaması gerektiğini vurgulayan TFF’nin eski Başkan Vekili, ”Sergen Yalçın da Fatih Terim de sağlık konusunda uzman değil. Ama birilerine danışarak konuşuyor olabilirler. Her kafadan bir ses çıkması doğru değil. İşin uzmanları konuşmalı” diye konuştu.

“TFF’nin o protokolü uygulanamaz, ucu açık!”
Bu arada Aksu, “TFF, kendi görev alanı dışındaki işlere karar vermemeli. Karar verilecekse Koronavirüs Bilim Kurulu kararı vermeli. Ayrıca TFF’nin yayınladığı protokole baktım. O protokol uygulanamaz. Zaten revize de edebileceklerini söylüyorlar. Ucu açık. Protokolü, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor yaptı diyelim. 3-5 kulüp yapsa da diğerleri yapamaz!” ifadelerini kullandı.

Ata Aksu: “65 yaşın üstündeki teknik adamlara nasıl izin veriliyor?”
Salgın sürecinin hassas olduğunu söyleyen Ata Aksu, “Sağlık Bakanlığı, 65 yaş üstü teknik adamların gidip takım çalıştırmasına neden bir şey demiyor? Özel izin mi veriyorlar? Mücadele topyekün olmalı. Herkesi bu süreçte daha bilinçli olmaya davet ediyorum. Özellikle gençlere de sizin aracılığınızla çağrı yapmak istiyorum. Dikkat edelim. Bu her zaman yaşanan bir süreç değil. Uyarıları dikkate almalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.