GAZİANTEP FK GENÇ OYNATMIYOR

GAZİANTEP FK GENÇ OYNATMIYOR
Ligde yer alan 21 kulübün bu sezon profesyonel yaptığı 84 futbolcudan sadece 2'si şu ana dek forma şansı bulabildi. Süper Lig'de 2020-2021 sezonun 4 haftası geride kalırken, ligde yer alan 21 kulüp gençlere neredeyse hiç şans vermedi.4 futbolcuyu profesyonel yapan Gaziantep FK, şu ana kadar bu oyunculara şans tanımadı.

Ligdeki 21 kulübün bu sezon profesyonel yaptığı 84 futbolcudan sadece 2'si şu ana dek forma şansı bulabildi.
Sezonun ilk 4 haftasında Beşiktaş'ın profesyonel sözleşme imzalayarak Aytemiz Alanyaspor'a kiraladığı 17 yaşındaki Ahmet Gülay ile Göztepe'nin futbolcusu Efe Binici, Süper Lig deneyimi yaşama şansı yakaladı.
Ahmet Gülay, Aytemiz Alanyaspor'un 4. haftada Atakaş Hatayspor'u 6-0 yendiği maçın 75. dakikasında oyuna dahil olarak Süper Lig'deki ilk deneyimini yaşadı.
Bu sezon profesyonel olan 84 oyuncu arasında süre alabilen ikinci oyuncu ise Göztepe'de Efe Binici oldu. 19 yaşındaki futbolcu, takımının 2 maçında sonradan oyuna dahil olabildi. Medipol Başakşehir maçının 89. dakikasında oyuna giren Efe, Yukatel Denizlispor mücadelesinin ise 86. dakikasında forma giydi.

Gençler kenarda bekliyor
Kulüplerin yaşadığı ekonomik sıkıntılarla gündeme gelen Süper Lig'de genç oyuncuların da fazla şans bulamaması ayrı bir sorun teşkil ediyor.
Takımların Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) bildirdiği listeye göre profesyonelliğe geçiş yapan çok sayıda oyuncu futboldan uzak günler geçiriyor.
21 yaş altı liginin kaldırılması ve kulüplerin olması yönünde talepte bulunduğu rezerv ligin de organize edilmemesi nedeniyle genç oyuncular deneyim kazanacak fırsatı bulamıyor.

En fazla oyuncu Trabzonspor'da
Süper Lig kulüpleri içinde bu sezon için en fazla profesyonel sözleşmeyi Trabzonspor yaptı.
Son yıllarda Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Abdulkadir Parmak, Hüseyin Türkmen ve Uğurcan Çakır gibi oyuncuları Türk futboluna kazandıran bordo-mavili kulüp, 2020'de 12 oyuncuyla profesyonel sözleşme imzaladı.
İttifak Holding Konyaspor 8, Fraport TAV Antalyaspor 6, Atakaş Hatayspor ve MKE Ankaragücü beşer oyuncuyla bu şekilde sözleşme yaptı.
Galatasaray, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Gaziantep FK, Hes Kablo Kayserispor dörder; Kasımpaşa, Medipol Başakşehir, Çaykur Rizespor, Yukatel Denizlispor, Aytemiz Alanyaspor, Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Yeni Malatyaspor üçer genç oyuncu ile sözleşme imzaladı.
Göztepe, Demir Grup Sivasspor ikişer genç oyuncuyla profesyonel sözleşme imzalarken, Fatih Karagümrük bir oyuncuyu bu şekilde kadrosuna dahil etti.

29 ve üst yaşlarda 248 futbolcu
Süper Lig'de 29 ve üst yaş grubunda toplam 248 futbolcu görev alıyor.
Kulüpler 29-30 yaş grubunda 93 futbolcuyu kadrolarında bulundururken, daha üst yaşlarda ise 155 oyuncu Süper Lig'de kariyerini sürdürüyor.
Süper Lig'de 20 yaş ve altındaki 12 oyuncu süre alabilirken, 21-24 yaş arasındaki oyuncuların 60'ı bu şansı yakalayabildi. 25-28 yaş aralığındaki 119 futbolcu da ligin ilk 4 haftasında görev aldı.
Sezonun ilk 4 haftasında 29-30 yaş grubunda 80 isim forma giydi.
Kulüpler, ilk 4 haftada 30 yaş ve üstü oyuncuları daha çok tercih etti. Söz konusu yaş grubundaki 138 oyuncu, ligin ilk 4 haftalık bölümünde daha çok şans buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.