Gaziantep Sanayisinin Başarısı Meclis Gündeminde
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna hitap ederek Gaziantep Sanayisinin başarılarını anlatan Koçer, yaptığı konuşmada şunları ifade etti
“Gazi Meclisimiz tarafından 1921 yılında milli mücadelede azmi ile topraklarına sahip çıkarak verdiği 6317 şehit ve binlerce gazi adına Gazi unvanı verilen Gaziantep’in, aynı ruh ve inançla bugün ülkemizin büyümesine ve ekonomik kalkınmasına koyduğu katkıları, azmini, cesaretini dile getireceğim bugün.
Girişimci insanların üretken şehri Gaziantep, Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerine sahiptir.
Toplam 5 organize sanayi bölgesinde 1100 tesis üretim yapmakta, 210 bin kişi istihdam edilmektedir.
Son açılan 5. Organize Sanayi Bölgesinde 602 parsel, sanayicilerimize tahsis edilmiş olup bölgenin tahsisinden bu yana son 4 yılda 230 firma üretime geçmiştir. Eskiden yatırımcıların bulunduğu diğer 4 organize sanayi bölgemizde 70 yeni tesis üretime geçmiş bu tesislerin resmi açılışı Cumhurbaşkanımız tarafından yapılmıştır.
5. bölgede halen 50 fabrika inşaatı devam etmektedir. Gaziantep sanayide büyük bir başarı hikayesi yazarken ortaya koyduğu rakamsal sonuçlarla Türkiye’nin ekonomik kalkınma sürecine en fazla katkı koyan öncü ve model bir şehir olma özelliği taşımaktadır.
Yaklaşık 8 milyar dolar ihracatı ile Türkiye’nin 5. ihracatçı ili olan Gaziantep dünyanın 176 ülkesine ihracat yapmakta olup Eylül ayında 1644 ihracatçının yaptığı 762 milyon dolarlık ihracat ile %15,3 artış sağlamış ve tüm zamanların ihracat rekorunu kırmıştır.
Yine Eylül ayında Gaziantep OSB 487 milyon kilovat saatlik elektrik tüketimi ve %12,4’lük artışla tüm zamanların rekorunu kırmıştır.
Ve yine Gaziantep ARGE ve inovasyon projeleri yaparak KOSGEB, TÜBİTAK ve Kalkınma Ajansı iş birliği ile sanayinin değişim ve dönüşümünü planlamış ve çalışmalarını başlatmıştır.
Yapılan yatırımlar ülkemizin rekabet gücünü arttırmakla kalmayıp pandemi sürecinde medikal ve gıda güvenliğimizi de korumuştur.
Ülkemizin maske ihtiyacını sağlayan kumaş ve medikal ürün tesisleri ile makarna başta olmak üzere gıda güvenliğimizi sağlayan gıda tesislerimiz pandemi sürecinde öne çıkan önemli sanayi ürünlerimiz olmuştur.
Bu yatırımları gerçekleştiren Gaziantep’in girişimci ve gözü kara yatırımcılarını fabrikalarımızda çalışan mühendis ve işçilerimizi, ürünlerimizi dünyaya taşıyanları, ihraç eden ve emek veren herkesi bugün buradan, TBMM’den, milletin kürsüsünden alkışlıyor ve teşekkür ediyorum.
Ortada büyük bir başarı hikayesi vardır. Bu başarı Türkiye’ye mal olmuş hakiki, gerçek ve takdir edilecek bir başarı hikayesidir.
Cumhurbaşkanımızın açılışını yaptığı üretim tesislerimiz gerek yeni girişimcilerimizin gerekse eski sanayicilerimizin yaptıkları yatırımlar olması nedeniyle önemlidir.
Girişimci ruh devam ediyor. Yılların sanayicileri yeni bölgelerde yatırıma devam ederken girişimci ruh ile yeni sanayici sayımız artıyor, üretim ve istihdam çoğalıyor.
Sanayimizi gezip görerek bu başarı hikayesine şahit olmak isteyenleri şehrimizde ağırlamaktan onur duyarız.
Gaziantep olarak bir yandan yeni sanayi tesislerinin açılışını yaparken Teknofest gibi çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmış olmanın, Türkiye’nin en fazla projesini teknoloji festivaline kazandırmanın gururunu yaşıyoruz.
Gaziantep sanayisinin başarısını gölgeleyecek ve yok sayacak her yanlış bu büyük girişimci ruhu zedeleyecek ve şevkini kıracaktır. Olması gereken, üreten ve istihdam yaratan herkese hep birlikte şükranlarımızı sunmak olacaktır.
Kolay bulunmayan gözü kara girişimcilerimiz büyük bir başarı hikayesi yazarken bizler bu başarıya hep birlikte sahip çıkmalı ve destek olmalıyız.
Bir taraftan sanayisi ve girişimciliği diğer taraftan tarihi, kültürel mirası ve gastronomi şehri olma özelliği ile Gaziantep Türkiye’nin ekonomik kalkınma sürecine en fazla katkıyı koymaya devam edecektir. “
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.