Gaziantep'ten Sokakağzı'na Uzanan Çeşme Hikayesi

Gaziantep'ten Sokakağzı'na Uzanan Çeşme Hikayesi
Gaziantep'ten Sokakağzı'na Uzanan Çeşme Hikayesi

Son yıllarda uğrak haline getrirdiğim, Midilli Adası karşısındaki Sokakağzı'nda yine bir birinden ilginç deneyimler yaşadım.

Koyunevi Köyü'nden, Türkiye'nin en temiz denizine ulaşmak için gittiğimiz yolda, neredeyse herkesin nefeslenip su içtiği bir çeşme var. Ben, enazından 10 kere uğrayıp su içmişimdir. Çeşmenin üzerinde " Efe Hayratı" yazısı var. Müthiş derecede güzel bir su. Suyun PH değeri; 7.4. O kadar lezzetli yani.

Köy Motelin sahibi Gaziantepli dostum Fethi Gazi, bu çeşmenin bir gaziantepli tarafından yaptırıldığını söyleyince oldukça afalladım diyebilirim.

Gaziantep'ten yaklaşık 1.400 kilometre ötede bir hemşerimizin yaptırdığı çeşmeden su içmek , şovenist duyguları bir kenara bırakırsak müthiş bir duygu.

KEMAL EFE

Gaziantep Ticaret Lisesi'nde okuduktan sonra üniversite eğitimi için gittiği İstanbul'da, okul bitimi üstlendiği mali müşavirlik ve müfettişlik görevleri sırasında oldukça geniş bir sosyal çevre edinen bu kişinin adı: Kemal Efe. İşte çeşmeyi hayata geçiren Gaziantepli bu şahsiyet.

Volsvogen-Kaplumbağa Otomobil Derneği'nden görev yapıyor. Yerleştiği Sokakağzı'nda çok sayıda karavan var. Bizi evine kabul ettiğinde " ev aradım" ama hepsi karavandı.

" Bir başka yaşam biçimidir, karavan hayatı" diyen Kemal Efe, çeşme yaptırma hikayesini ise şöyle anlatıyor: Babam " Az akan su kıymetli olur" derdi. Bu su da çok az akıyordu. Epeyce çalışarak bu suyu genişlettik ve çeşme haline getirdik. Biz de suyumuzu buradan temin ediyoruz" diyor. Ve o esnada eşi Kezban Hanımefendi kahvelerimizi getirdi.

Kahveyi içerken dikkatimi, ağaçlara asılmış, kurutmalıklar dikkatimi çekiverdi.Ama asıl olan Kezban hanımefendinin hobileri. Karavanın birisi kelimenin tam anlamı ile bir atölye. Öyle ilginç çalışmaları var ki hayran olmamak mümkün değil.

Kemal Efe ile eşine teşekkür ederek yeniden Köy Motel'e dönüyoruz Fethi Gazi ile.

"SİZİ HİÇ UNUTMAYACAĞIM" DİYEN MUAMMER BAŞARIR

Deniz ile dağ arasındaki bir haftalık " iyileşme modu" çerçevesindeki " moral bulma" terapim boyunca tanıdığım, yüzünden gülücüklerin hiç eksik olmadığı bir kişiyi tanıtmak istiyorum sizlere.

Adı: Muammer başarır...Her konuşmadan sonra " Sizi hiç unutmayacağım" diyor ve kahkahayı patlatıyor. Aslında donanımlı biri. Örnekler verirken " hayal ürünü olduğu" izlenimini edindiğim " Bahtiyar Assubayı" ön plana çıkartıyor.

Gözü-gönlü bol bir adam. Koyunevi Köyünden...Hayvancılık, balıkçılık ve zeytincilikle uğraşıyor. Tipik bir köylü izlenimine karşın oldukça uyanık ve ne istediğini bilen birisi. Cenaze sırasında ağlayanların bile yüzüne bakınca gülümsediği, çevresine hep olumlu sinyaller saçan bir kişilik.

Ben onu çok sevdim. O yine bana" Sizi hiç unutmayacağım" diyor. ben de aynı dileklerimi gönderiyor ve " Seni asla unutmayacağım sevgili Muammer" diyorum.

Artık eve, yani Küçükkuyuya dönme vaktim geldi. Fethi Gazi ile Muammer Başarır, Sokakağzı'na yerleşmem için her türlü fedekarlığı yapacaklarını belirtiyorlar.

Neden olmasın...Bekleyip görelim.

Atilla karaduman.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.