Labioplasti ameliyatı hakkında merak edilenler

Labioplasti ameliyatı hakkında merak edilenler
Labioplasti ameliyatı hakkında merak edilenler

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Müge Aksoy özellikle kadınları ilgilendiren labioplasti ve ameliyatıyla ilgili bilgi verdi.

Aksoy labioplasti ile ilgili; “Kabioplasti kadın dış genital bölgesine verilen isim vulvadır. Vulvada vajinanın girişini çevrelen mukoza ve cilt yapısı karışımı olan küçük dudaklar ve onların da dışında kıl folikülü barındıran cilt yapısının oluşturduğu büyük dudaklar vardır. Küçük dudakların adı Labio minora, büyük dudakların adı ise Labio majoradır.

Embriyolojik hayata baktığımızda kız bebekte gelişmekte olan klitorisin karşılığı erkekte penis, küçük dudakların ise karşılığı testis dokusu olan skrotomdur. Nasıl her erkekte testisleri taşıyan skrotum torbası aynı gerginlik ve simetride olmuyor ise kadınlarda da küçük dudaklar aynı simetri, gerginlik ve aynı renkte değildir.

Labioplasti ameliyatı dediğimizde aslında kastettiğimiz normalden büyük sarkık, gevşek ve asimetrik labio minara dokusunun küçültülmesi, asimetrisinin düzeltilmesi renk bozukluklarının giderilmesidir.

Bu operasyon son derece sıklıkla uygulanan bir operasyondur.

Labioplasti operasyonu ile ilgili en önemli detay öncesinde hasta ile konuşmak ve ne istediği ve ne istemediğini iyice sorgulayıp anlamak, operasyon şekli, sonraki süreç olası komplikasyonlar hakkında net cümleler ifade etmektir.

Teknik olarak birkaç yaklaşım mevcuttur labioplasti operasyonlarında, Kama tekniği, barbi vajina tekniği gibi.

Operasyon yaklaşık 20-30 dk. sürer gerekli olduğu hallerde klitorisin üzerinde dokunun düzeltilmesi de eklenerek olan klitoral hudoplasti operasyonu da dahil edilebilir ameliyata.

İyileşme süreci genellikle kişinin kendisine özgüdür. Her kişide bu süreç aynı olmayabilir. Esas sonuç yaklaşık 6. Haftada ortaya çıkar. Bu süreç boyunca yapılması ve yapılmaması gerekenler hasta ile konuşulmalı uygun tedavi ve bakım prosedürlerine uyulmalıdır.

Operasyondan 1,5 -2 ay sonra artık olması gereken, arzulanan görünüme genellikle kavuşulur. Ancak bazen operayonel izler iyileşmedeki doku cevabı kadında mutsuzluğa yol açabilir, bu nedenle gerekli vakalarda revizyon denilen 2. Bir operasyona da ihtiyaç duyulabilmektedir. Bu revizyon operasyonu ilk operasyon gibi olmayıp sadece rahatsızlık duyulan noktalardaki ufak dokunuşlardır.

Labioplasti ameliyatı kadınların özgüvenini oldukça yükselten, güzel sonuçları olan yüz güldürücü operasyonlardır” dedi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Op. Dr. Müge Aksoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.