KARADENİZ'DEN ÜÇ PUAN'¦

KARADENİZ'DEN ÜÇ PUAN'¦
KARADENİZ'DEN ÜÇ PUAN'¦

3-2 kazanılan Beşiktaşgalibiyetinin ardından Karadeniz'in güçlü ekibi ve henüz sahasın da yenilgi yüzü tatmamış Çaykur Rizespor'ailk yenilgisini ligin yeni ekibi Gazişehir Gaziantep'ten ilk yenilgisini tattırdı. Herkesin favori gösterdiği ev sahibi Çaykur Rizespoor, Muhammet Demir ve Patrick Twumasi'den gollerine engel olamazken, Ev sahibi'nin tek golünü ise Braian Samudio kaydetti.
12. dakikada Gazişehir atağında Güray orta sahada rakibini eksiltti ve topu Morais'e aktardı. Morais'in yerden kale sahasına yaptığı ortaya kayarak dokunan Muhammet Demir ayağını koyarak takımını öne geçirdi: 0-1.
Sumudica, yine deplasman taktiği ile başladı ve oyuna iyice ağırığı hissttirdi,
Gazişehir farkı çok kısa sürede yakaladı ve 16. dakikada Twumasi sağ taraftan ceza sahasına sokuldu. Çok dar bir açıdan kaleye yaptığı sert vuruşla farkı ikiye çıkardı: 0-2.Ki bu gol bence haftanın golüne aday bir gol olacak.
Ev sahibi ekipten Samudio, oyuna girdikten beş dakika sonra farkı bire indiren golü kaydetti ancak galibiyet için yeterli olmadı: 1-2. Mücadele Gazişehir'in 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.
Lige kötü başlamasına rağmen iyi bir çıkış yakalayan Gaziantep temsilcisi puanını 10'a yükseltti ve 3. sıraya yerleşti.
Rizespor ise ligde ilk yenilgisini aldı ve 8 puanda kaldı.
Lige kötü başlamasına rağmen iyi bir çıkış yakalayan Gaziantep temsilcisi puanını 10'a yükseltti ve 3. sıraya yerleşti. Yenilmezlik serisi dört maça çıktı.
Önemli olan kazanmasını bilmekti, Sumudica'nın Rize maçındaki taktiği akılca idi , yine önce durdur uzun toplarla savunma arkasına sark ve kontrataklarla golü bul, İsmail Kartal bu taktik karşısında çaresizkaldı, gol ayakları suskun kalınca da sonuca çaresiz kabul etti. Gazişehir hiç kuşkusuz her hafta üzerine koyarak geliyor ve bu ligin en renkli takımı olmaya aday. Bu takım için 'Ligin en zayıf takımı' diyenlerle karar kara düşünüyordur şimdi.
Lige sıfırdan bir kadro ile başlayan ve Fenerbahçe'den beş gol birden yiyen Gazişehir için herkes 'Bu ligde çok zor kalır, en zayıf takım' yorumları yapılırken, Romen teknik adam Sumudica , biraz zaman tanıyın çok iyi olacak diyordu.
Gazişehir ve Sumudica için Süper Lig'de kalmak en büyük beklentilerden birinin gerçeğe dönüşmesi demek olur. Ancak alt ligden yükselen çok sayıda takım gibi Gazişehir Gaziantep de zorluklar yaşayacaktı. İlk defa bir araya gelen kadro, bu ekibin kalite anlamında yarattığı soru işaretleri ve ilk 4 haftada iki büyükle oynayacak olmak gibi problemler lig başlar başlamaz onlar bekliyordu. Neredeyse sıfırdan kurulan bu kadrodan Marius Sumudica'nın çıkaracakları ligde kalıp kalmamak arasındaki ince çizgiyi oluşturacaktı.

GAZİŞEHRİN İSTATİSTİĞİ
Geçen sezon 1. Lig play-off finalinde şampiyonluğa ulaşarakSüper Lig'e adını yazdıranGazişehir Gaziantep'in geride kalan 4 maçında toplam 17 gol atıldı, futbolseverler en çok golü kırmızı-siyahlı ekibin maçlarında izledi
Lige 5-0'lık Fenerbahçe mağlubiyetiyle başlayan ve 2. haftada ise Gençlerbirliği'ni 4-1 yenen Gaziantep ekibi, 3. haftada Demir Grup Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı, 4. haftada ise Beşiktaş'ı 3-2 yenmeyi başardı.
Kırmızı-siyahlılar ligde 7 puana ulaşarak 4. haftayı averajla 6. sırada kapattı.
4 haftada 8 gol atıp kalesinde 9 gol gören Gazişehir Gaziantep, ligde bu periyotta maçlarında toplamda en çok gol atılan takım durumunda. Kırmızı-siyahlı ekibin en yakın takipçileri ise toplamda on beşer kez gol sevincinin yaşandığı BtcTurk Malatyaspor ile Aytemiz Alanyaspor'un maçları oldu.
Gazişehir Gaziantep'in karşılaşmaları, 4 haftalık periyoda bakıldığında gösterilen sarı ve kırmızı kartlarla adeta en "renkli" maçlar oldu.
Kırmızı-siyahlı ekibin şimdiye kadar 23 sarı kart gösterilen 4 maçında futbolcular 5 kez de "kızardı".
Bu kartlardan Gazişehir Gaziantep payına düşen rakam ise 14 sarı ve 1 kırmızı kart oldu. Gaziantep ekibinde sarı kart gören isimler arasında teknik direktör Marius Sumudica da bir kez yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.