Gaziantep'te 44 kişi daha karantinaya alındı

Gaziantep'te 44 kişi daha karantinaya alındı
Gaziantep’in Nizip ilçesinde 12 hanede yaşayan 44 kişi daha karantina altına alındı.

Nizip Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "İlçemizde 29.06.2020 tarihinde 12 hanede yaşayan 44 kişi daha malesef karantina altına alınmıştır. İlçemizde 29.06.2020 tarihi itibarı ile 4 hanede yaşayan 12 kişinin karantinası sona ermiştir. İlçemizde halen 62 hanede 217 kişi karantina altında bulunmaktadır. 22 Haziran 2020 Pazartesi gününden beri İlçe Sağlık Müdürlüğümüz Filyasyon ekipleri tarafından Nizip genelinde rasgele örnek alınmasına başlanacaktır. Sağlık Ekiplerimize yardımcı olmanız kendinizin, sevdiklerinizin ve toplumumuzun adına büyük önem arzetmektedir.

Koronavirüs bulaşması nedeniyle karantina altına alınanların sayısının artmasının başlıca nedeni İlçemize dışarıdan taziye ziyareti, düğün, nişan, kına gibi etkinliklere gelenlerin testlerinin pozitif (+) çıkmasından kaynaklanmaktadır.

01 Haziranda başlayan normalleşme süreci kapsamında kendinizin ve ailenizin sağlığı için Lütfen Sosyal mesafe kurallarına (en az 1,5 metre, 3-4 adım) ve hijyen kurallarına uyunuz.

Sevdiklerinizi korumak için maske, mesafe ve temizlik kurallarına özen gösterilmesi büyük önem arz etmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.