Gazişehir ve Transferler

Gazişehir ve Transferler
Gazişehir ve Transferler

TRANSFERDE ALTIPARMAK FARKI

İlk yarıda hedefe ulaştı gibi gözüküyor Gazişehir'¦ Mehmet hocanın Spor Tempo'da, "İlk yarı hedefimiz 33 puan" açıklamasından sonra 31 puanda kötü değil. Çünkü, bu takım geçen yıl ilk yarıyı 21 puanla bitirmiş ve final oynamıştı. Bu sezon neden olmasın? Tabi, şimdi bunları konuşmak çok erken. Bu derenin altında daha çok su geçecek. Asıl lig ikinci yarıda başlayacak ve takımlar gerçek güçlerini sergilemeye başlayacaklar. O nedenle, eksiklerin giderilmesi, transferin yapılması gerekiyor. Şu ana kadar yapılan transferlere bakıldığında, Altıparmak hoca takıma katkı sağlayacak, eksik bölgelere tamamlayacak isimleri aldı. Doğrusunu yaptı. Çok fazla alıpta, sırf transfer yapalım mantığından ziyade takıma ihtiyaç olan bölgelere transferler yaptırdı. Gelen oyuncuların bu takıma katkı sağlayacağına inanıyorum. Çünkü, geçmiş futbol kariyerlerine bakıldığında gelenlerin başarılı olduğu bir gerçek. Mehmet hocanında sistemine uyum sağlamaları halinde ben başarılı olacaklarına inanıyorum. Çok fazla transfer yapmaktansa, az ve öz olsun yeter'¦

VALİ BEYE KATILIYORUM

Gaziantepspor yılların birikimi sonrasında beklenen cezayı aldı. Siz olsanız iflas etmiş şirketi mi alırsınız, yoksa kar eden bir şirketi mi. Şu anda bu şehrin Süper Lige çıkma yolu Gazişehir'den geçiyor. Eğer ki; Süper Ligde olmak isteniyorsa bu takıma el birliğiyle destek olup çıkmak gerekiyor. İki başlılığın olduğu yerde hiçbir zaman başarı olmamıştır. Nihayetinde son 10 yılda Gaziantep'te de başarı var mı? Yok... O nedenle tek takım ve tek hedef olmalı. Bu Kayseri'de böyle oldu, Malatya'da böyle oldu, Göztepe'de aynısı oldu. Burada da değişim olacak. Gaziantep Süper Ligde olacak. Şehir olarak Gazişehir'e destek verip şu 17 maçlık periyotta başarılı olmak zorundayız. Ondan sonra Süper Lige çıkıldığında adı ister Gazişehir Gaziantep olsun, ister Yeni Gaziantepspor. Sonuçta bu şehir Süper ligde olacak. Onun için elini taşın altına değil gövdesini koyan Adil Konukoğlu ve takıma destek olup bu takım şampiyonluk yolunda yanında olmamız gerekiyor. Tek takım tek hedef.

ALT YAPI VE PİRAMİT YAPTI

Vali bey ile görüşmemizde Gaziantep'te tek takım olmalı, gelirler ikiye bölünmemeli deyince aklıma Gaskispor-Büyükşehir-Gaziantepspor piramit yapısı geldi. Yıllarca Türkiye'de örnek olan bu piramit yapının bu şehir meyvesini yedi. Taki Gaskispor kapatılıp, Büyükşehir Belediyespor'un ayrı baş çekmesine kadar. Zaten o günden bu yana bu şehir futbolda dikiş tutmadı. Yanlış yönetilen takımlar arasında rekabet olunca adeta sidik yarışına girildi. Ne alt yapı kaldı, nede üst yapı. Aslında şu anda yine yok alt yapı. Biri çıkmış 20 yılın acısını çıkarıyor ve kendince Gaziantep'ten öcünü alıyor. Önce hocalarla kavga etti ve Gaziantepli hoca bırakmadı, dışarıdaki hocaları arayıp, "Benimle çalışın ben kulübe bir tane Gaziantepli hoca koymayacağım" dedi. Şu son bir yılda da kafayı Gaziantepli futbolculara taktı. 2-3 yıl içinde Gaziantepli jenerasyonu kulüpten göndereceğini söylüyormuş. Vay be... Adamın düşüncesine bak. Bu tribünler yıllarca, "Antep'in başına Antepli gelsin" diye tezahürat yapmadı mı? Böyle olsun diye mi tezahürat yaptılar. Alt yapıda zaten hocalara bir şey demiyorum, adam kendini tatmin etmek için hocalarla (!) dama taşı gibi oynuyor. Onu oraya, öbürünü buraya diyerek hepsini MAT ediyor. Neyse uzun sözün kısası Gazişehir ile Süper Lig'de olmamız gerekirken eski piramit yapıyı da yeniden kurmakta fayda var. Çünkü bu sistemde bu alt yapıdan bir tek oyuncu çıkmaz. Vali beyin söylediği gibi tek takım olurken Alt yapıdaki takımında olması gerekiyor. O nedenle el ele verip bu piramiti oluşturma zaman.Adil başkan ise açıklamasında, "Türk futbolunun kurtuluşu alt yapıda" diye söylüyor. Evet, bende diyorum. Alt yapı güçlü olursa, üst yapın başarılı olur. O nedenle, alt yapıyı emin ellere teslim edeceksin ki, başarı o zaman gelsin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.