Domotex Nereye Koşuyor, Vali Davut Gül durmak bilmiyor, Ramazan Geldi Hoş Geldi

Domotex Nereye Koşuyor, Vali Davut Gül durmak bilmiyor, Ramazan Geldi Hoş Geldi
Domotex Nereye Koşuyor, Vali Davut Gül durmak bilmiyor, Ramazan Geldi Hoş Geldi

Gaziantep hafta sonu Halı fuarı ile büyük bir heyecan yaşadı. Son üç yıldır halı sektörünün yurtiçi ve yurt dışı tüm fuar ve etkinliklerini takip ediyorum. Sektörün dünyadaki gidişatını ve bunun Gaziantep'e yansımasını değerlendireceğim. Gaziantep'in Valisi Davut Gül'den bahsetmeden geçemem. Çünkü, hemen hemen her etkinlikle görmemiz mümkün. Bu yılda Berat kandilinde protokolla kandil namazı yerine Vatan mahallesinde bir camiye gitmesinin ayrıntılarını anlatacağım. Mübarek Ramazan ayı bu hafta sonu başlıyor. Yine ramazan fırşatçılarını ve zam yağmurunu gündeme getireceğim.

Dünyada yaklaşık 16 milyar dolarlık bir pazarı olan halı sektöründe lider 3 milyar dolarla Çin. İkinci sırada 2.5 milyar dolarlık pazarla dünyada halı ihracatında Türkiye ikinci sırada. Türkiye'deki halı üretimi ve ticaretinin başkenti ise 1,5 milyar dolarlık ihracatla Gaziantep'¦ Gaziantep'te halı sektörü diyinc e akla gelen büyük firmalar Gaziantep merkezli. Gaziantep'li firmaların böyle büyük başarıya imza atması gerçekten de gurur verici.

Dünya Fuara geldi

Dünyanın birçok ülkesinden yüzlerce alım heyetinin Gaziantep'e getirilmesi, bu insanlarla ticaret yapılmasının yanı sıra şehre olan turizm katkısını da göz ardı etmemek lazım. Çünkü, bu insanlar Gaziantep'i dışarıda anlatıldığı gibi değil, yemek kültürü, tarihi yerleri, modern kent yaşamı ve dünyayla olan entegre ilişkisini görerek kafalarındaki olumsuz tabloyu değiştiriyorlar. Halı fuarı yalnız fuar değil, bu şehrin taksicisi, yemekçisi, giyimcisi ve el satı üretenleri, otelcisi ve birço sektörünün doluluk yaşamasını sağlayan bir yapı haline geldi. Şehre ve ülke ekomosine bu kadar katkı sağlayanların başında Merinos, Gülsan, Özkaya Holdingin yanı sıra Kaplan ailesinden başta Selahattin Kaplanın Empera firma ve markaları olmak üzere, Sanat Halı, Kaplanser, Öz Kaplan, Er Kaplan yer aldı. Artemis, Miraç Halı, Enzo, Angora, Royal, Reis Halı gibi markalar ilk aklıma gelenler. Gaziantep'te fuara katılan büyük-küçük 200'ün üzerinde halı üretimi, iplik üretimi, boyama, saçak ve tasarım firmaları yer alırken, onlarda ekonominin lokomotifi olarak üzerlerine düşen görevi istihdam ve üretim anlamında yaptıklarını gördüm. Domotex'in yurt içi yurt dışı devamına önderlik eden, TİM Yönetim Kurulu Üyesi, GAHİB Yönetimi, Halıcılar Odası Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odaları ile dolaylı katkıda bulunanlara teşekkür ederek fuarın devamlılığı anlamında başarılar diliyorum.

Protokol Valiliği Bitti

Göreve geldiği günden bu yana uzun süre hayırlı olsun ziyaretlerini makamında kabul eden Vali Davut Gül, sahaya hızlı indi. Açılışlara, sicil toplum örgütlerinin organizasyonlarına ve halkın tüm kesimlerine iade-i ziyarette bulunan Vali Gül önemli bir mesaj verdi. Devlet-vatandaş işbirliğinin soğuk ciddiyet kokan devlet dairesi duvarlarını nasıl sıcak bir ortama dönüştürdüğünü gösterdi. Berat kandili gecesi ise alışılanın dışında bir geceye katıldı. Vatan mahallesine giderek Hz. Yakup caminde namazını kıldıktan sonra sosyal tesiste mahalle sakinleri ile saatlerce sohbet etti. Kandil proğramından sonra talep ve önerileri dinledi. Vatandaş şaşkın ama memnun. Çünkü, alışılan protokol valisi değil halkın valisini karşılarında görünce Devlete ulaşmanın onu temsil edeni karşılarında görmenin heyecanı ile sohbetlerini uzattılar. Halkta memnun, memurda, bürokrat, siyasetçide'¦ Sen yoluna halkın desteği ile devam et Sayın Valim'¦

Ramazan Fırsatçıları

Her Ramazan, 'Hocam sakız çiğnemek orucu bozarmı, bilmeden su içtim orucum ne oldu, yatarak oruç tuttum kabul olurmu' gibi soruları aklım yettiğinden beri duyarım ve yine mübarek ramazan ayı geldi bu soruların ardı arkası kesilmez. Birde ramazanlarda ürünlerine zam yapan uyanık esnaf, vatandaşı rencide eden yardımzadelerle karşı karşıya kalacağız. Bu ramazan yine aynı dileklerimle bu mübarek ayın karşılanmasını umuyorum. Dileğim, saçma sapan sorularla Kuran-ı Kerim'de yazan emir ve yasakları kendine göre yorumlamayan ve orucunu na göre Allah için tutanların sayısının artması. Bir elin verdiğini öbür elin görmemesi gerektiğini bilerek yardım yapan yardım severler, iftar sofralarını abartmayan davetler ve ramazan geliyor diye elleri ovuşturan fırsatçı esnafların denetlendiği bir hafta sonuyla Ramazan ayına girmeyi umuyorum. Hoşçakalın'¦

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.