BORAY DAİ'DEN SAMİMİ AÇIKLAMALAR

BORAY DAİ'DEN SAMİMİ AÇIKLAMALAR
BORAY DAİ'DEN SAMİMİ AÇIKLAMALAR

Gaziantep Basketbol Genel Menejeri Boray Dai, Şampiyonlar Ligi öncesinde OLAY SPOR'a konuştu. Mustafa Teke ve Kenan Yücel ile bir araya gelen Dai, takımını, ligi ve basketbol camiasının Gaziantep'e bakış açısını anlattı.

Yaklaşık 11 yıldır Gaziantep Basketbol Genel Menejeri olarak görev yapan ve eski Beslen'li günlere yeniden gelinmesinde büyük payı bulunan Boray Dai, Gaziantep'te baskebola büyük bir ilginin olduğunu söyledi.Gaziantep Basketbol takımının Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Boray Dai, gerek ligde gerekse Avrupa'da iyi bir konumda olduklarını söyledi.
Gaziantep Basketbol Genel Menejeri Boray Dai, önemli açıklamalarda bulundu.

GAZİANTEP BASKETBOLU SEVDİ
Gaziantep Basketbol Genel Menejeri Boray Dai, son 5 yıldır Gaziantep'in basketbolu yeniden sevdiğini dile getirerek, "Gaziantep'te ayrı bir basketbol kültürü var. Herkes basketbolu çok seviyor. Yıllardır bizlerde elimizden geleni yaparak en iyi takımlarla mücadele etmeye çalıştık. Özellikle son yıllarda Gaziantep basketbolda önemli bir yer edindi. Şu anda da başkanımız Cengiz Şimşek'in destekleriyle basketbolda başarılı bir süreç geçiriyoruz. Süper Lig'de ve Avrupa'da en iyi maçları halkımıza izlettirmek istiyoruz" dedi.

FEDERASYON BURAYA FARKLI BAKIYOR
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve federasyon yönetiminin Gaziantep'i bakış açılarını yorumlayan Boray Dai, "Gerçekten basketbol federasyonunda Gaziantep'i yeri ayrı. Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes takımlarının Cumhurbaşkanlığı Kupası maçlarını buraya istedik verdiler. Zaman zaman toplantılarını burada yapıyorlar. Gaziantep'e bakış açıları çok güzel. Bizlerde Gaziantep'in misafirperverliğini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Gaziantep Basketbol Kulübü, şu anda ligin en centilmen takımı" ifadesini kullandı.

EUROLEAGUIE'DE 4 OYUNCUMUZ VAR
Yaptığı kaliteli transferlerle dikkat çeken ve Basketbol camiasının ünlü oyuncularını kadrosuna katan Gaziantep Basketbol takımından 4 oyuncu şu anda basketbolun en üst ligi olan Euroleaguıe'de forma giyiyor. Gaziantep Basketbol Genel Menejeri Boray Dai, kulübün bütçesine uygun olarak transfer ettikleri çok sayıda oyuncunun Euroleaguıe transfer olduğunu anımsatarak, "Bugüne kadar 4 oyuncumuz Euroleaguıe sıçrama yaptı. Buda Gaziantep basketbol takımının kadro oluştururken doğru seçimler yaptığını ortaya koyuyor. Şu ana kadar Cory Higgins. Barcelona'da oynuyor. Marcus Denmon, Panathinaikosforması giyiyor. Victor Rudd, CSKA'da mücadele ediyor. Tonye Jekiri ise ASVELformasıyla başarısını sürdürüyor. Buda bizlerin transferde doğru hamleler yaptığımızı gösteriyor. Bu sezonda çok iyi bir kadro kurduk. 4-5 yeni oyuncu ile kadromuzu güçlendirdik. Ligde daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Şampiyonlar Ligi'nde de en iyi sonuçları alarak ülkemizi gururla temsil edeceğiz" diye konuştu.

ÜNLÜ BİR HOCAYLA ÇALIŞIYORUZ
Gaziantep Basketbol Kulübü'nün Baş antrenörü Nenad Markovic'in tecrübeli ve ünlü bir teknik adam olduğunu dile getiren Boray Dai, Dedas ile yollarımız ayrılmıştı. Avrupa'da karşılaştığımız Tenerife'de güzel işler yapan Markovic oradan ayrıldığında telefonla aradım. Hocam bizimle çalışmak istermisin dedim ve oda 15 dakika sonra bana dönerek teklifimizi kabul etti. Bir kaç yıldır başarılı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Mesela Nenad Markovic, Bosna Hersek'in ünlü bir basketbolcusu. Çok seviliyor ve gerçekten değerli bir insan. Oraya gittiğimizde yolda yürürken her adımda bir kişi kendisiyle resim çektirmek istiyor. Bizde böyle bir teknik adamla çalıştığımız için mutluyuz" şeklinde konuştu.

5 YILDA ÜÇ KEZ PLAY-OFF OYNADIK
Son 5 yılda önemli başarılar elde ettiklerini dile getiren Gaziantep Basketbol Genel Menejeri Boray Dai, "5 yıl içerisinde bu takım 3 kez Play-Off oynadı. Bu önemli başarı. Geçen yıl elde ettiğimiz başarı ortada. Bu sezon aynı başarının üzerine koyarak gitmek istiyoruz. Gaziantep'i basketbolda daha iyi yerlere taşımaya çalışıyoruz. Gaziantep Basketbol'a taraftarlarımız ise sahip çıkıyor. Ortalama her maçımıza 3 bine yakın taraftar geliyor. Buda çok iyi bir rakam. Biz taraftar sayımızı daha çok artırmak istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.