Gaziantep'te bugün nereler açık?

Gaziantep'te bugün nereler açık?
Gaziantep’te Covid-19 testleri için hastanelerde oluşan ve büyük risk oluşturan kuyruklara karşı çok önemli bir adım atıldı. Sosyal tesislerde test alım ekipleri oluşturuldu. Hastalar mahallelerinde test vermeye başladı. Toplu taşıma araçları ve hastanelerde yük azalacak.

Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde kullanılmayan sosyal tesislerin korona virüsle mücadelede kullanıma açmasının ardından, testler için start verildi. Şahinbey Kurbanbaba sosyal tesisiyle Şehitkamil Merveşehir sosyal tesisinde test alım ekipleri oluşturuldu. Aile hekimleri tarafından muayene edilen hastalar, hastanelere yönlendirilmeden mahallelerde test alınmaya başlandı. Hasta olan veya belirtileri olan vatandaşlar artık hastanelere gitmeden kendi mahallelerinde test verecek. Böylece toplu taşıma araçlarında ve hastanelerde oluşan kalabalıklarda hastalığı bulaştırma risklerini de ortadan kaldıracak. Kentte son zamanlarda hastanelerde test kuyrukları oluşuyordu. Belirtili vatandaşlar, toplu taşıma araçları ile hastanelere gidiyordu. Atılan bu adımla yoğunluğun azalması bekleniyor.



Gaziantep Valisi Davut Gül, bugün ve yarın uygulanacak olan yasaklarla ilgili olarak vatandaşları uyardı. Gül, “Büyükşehir Belediyesinin toplu taşımayla ilgili tablosunu incelemenizi tavsiye ediyorum. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu gün ve saatlerde gerekli planlama yapıldı, mağduriyet olmayacak. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde tarım ve hayvancılık faaliyetleri yasaklardan istisna tutulmuştur. Şehir merkezlerinden Bağ bahçe işlerine gidecekler ÇKS belgeleriyle gidebilirler. ÇKS belgesi olmayanlar sabah 06.00-07.00 arasında gidiş, 17.00 sonrası dönüş yapabilirler. Bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi gibi yerler hafta sonu 10:00 ile 17:00 arası açık olacak. Berberler, güzellik merkezleri,,AVM’ler, çay ocakları, iddia bayileri, Pazar yerleri, kalabalık caddeler, kahvehaneler, saunalar, nargile salonları kapalı olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.