Kariyer Meslekleri ve Sınavlara hazırlık kursları

Kariyer Meslekleri ve Sınavlara hazırlık kursları
Kariyer Meslekleri ve Sınavlara hazırlık kursları

Bazı meslekler özellikle hayal ve hedeftir. Hukuk Fakültesinde okumayı düşleyen gençlerin hedefleri hakim ya da savcı olmaktır.

Fakat ülkemizde uzun yıllardan beri hakimlik ve savcılık mesleğine girebilmek için sadece Hukuk Fakültesinden mezun olmak yetmemektedir. ( İdari Hakimlik için Üniversitelerin bazı başka bölümlerinden de mezun olanlar alınmaktadır. )

Adli ve İdari Hakimlik sınavı, yani hakimlik ve savcılık aday belirleme sınavına girmek ön koşuldur. Bu sınav ÖSYM tarafından yapılmaktadır.

Hakimlik Ve Savcılık Kursu Nedir?

Merkezi sınavla yapılan adli hakim ve idari hakim ile savcı adaylarını belirleme sınavlarına hazırlayan hakimlik kursu olarak bilinen eğitim kurumlarınca düzenlenen kurslara verilen isimdir.

Adli yargı hakim ve savcı adayları belirleme sınavlarını kazanan adaylar ikinci aşama olan ve Adalet Bakanlığı tarafından yapılan sözlü sınava katılırlar. Adalet Bakanlığınca yapılan mülakat sınavını kazanan adaylar aday hakim ve savcı olarak göreve başlarlar.

Bu sınavlar oldukça zor ve ciddi hazırlık gerektiren sınavlardandır. Sadece sınava hazırlanmak da yetmez sınav ile ilgili rehberliğe de ihtiyaç vardır. İşte bu sebeplerle, alanında uzmanlaşmış kurslara katılarak sınava hazırlanmak doğru bir karar olacaktır. Sizlere zaman da kazanacaktır.

Kaymakamlık Kursu Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti yönetim sisteminde, ilçelerin mülki amiri olarak tarif edilebilir. Yani illerde valinin görev aldığı ilçelerde ise kaymakamların görev yaptığını söyleyebiliriz. Valiliklere bağlı olarak çalışmaktalar.

Kaymakamlık kursları işte bu sınava adayları hazırlayan kurslara verilen isimdir. Ülkenin birçok ilinde kaymakamlık kursu düzenleyen eğitim kursları bulunmaktadır.

İstanbul Eğitim Akademisi ile Hakimlik Ve Savcılık Hayalinize Ulaşın

Çeşitli kurslarla haklı bir başarı elde etmiş ve alanında lider kurslardan birsidir İstanbul Eğitim Akademisi. İstanbul Eğitim Akademisi, Adli ve idari hakimlik sınavı ile savcılık sınavına hazırlanan ve hayalindeki onurlu, şerefli meslekler olan hakimlik ve savcılığı hedefleyen kursiyerlerinin her zaman yanında yer almaktadır.

Sayısız kursiyerinin hayallerine kavuşmasına vesile olmuş olmanın mutluluğunu yaşayan İstanbul Eğitim Akademisi bundan sonra da genç meslek adaylarının bu hayallerine ulaşmalarına destek verecektir.

Bir eğitim kurumu olarak sorumluluğunun bilincinde olan ve kursiyerlerinin sınava hazırlanması kadar süreçte de en üst seviyede rehberlik yapmak suretiyle yanında yer alan İstanbul Eğitim Akademisi bu yolda sizin mutlak çözüm ortağınızdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.