5 yıllık cinayet çözüldü: Zeytin tarlasına gömmüşler

5 yıllık cinayet çözüldü: Zeytin tarlasına gömmüşler
Kilis'te 5 yıllık cinayet aydınlandı. İl Jandarma Komutanlığınca oluşturulan özel ekip, 5 yıldır kayıp olan cesedi bularak cinayetin düğümünü çözdü.

Ekipler, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı ile yapılan koordineli çalışmalar sonucu; 27 Eylül 2015 günü Abdulsamet Atik isimli şahsın Kilis Duruca Köyünde kaybolması/kaçırılması olayı ile ilgili, şahsın olay günü kaçırılıp öldürülerek, Duruca Köyünde zeytin tarlasına gömüldüğü bilgisine ulaştı.

AFRİN’DE YAKALANDILAR

1 Haziran 2020 günü başlatılan operasyon ile olayla alakalı şüpheliler Ö.E. ve A.K. Kilis’te yakalanarak gözaltına alındı. Olaya karışan Suriye uyruklu diğer şüpheli N.M., Suriye’nin Afrin/Şeran bölgesinde, görevlendirilen özel ekip ve Şeran Jandarma Danışman Timi tarafından yakalanarak, Kilis/Hatay Valilikleri ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde Türkiye’ye getirilerek gözaltına alındı.

ŞÜPHELİLER YERİNİ GÖSTERDİ

2 Haziran 2020 günü şüphelilere yaptırılan yer gösterme sonucu Duruca Köyünde zeytin tarlasında yapılan kazı çalışmasında Abdulsamet Atik’e ait olduğu değerlendirilen kemik ve kıyafet parçaları bulundu.

5 Haziran 2020 günü ‘Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakma / Kasten Öldürme’ suçlarından Kilis Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şüpheliler, adli makamlarca tutuklanarak Kilis L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Kilis İl Jandarma Komutanlığı’nın halkın can ve mal güvenliği için daima hazır bir şekilde görevlerine devam edeceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.