Gaziantepspor artık yok!

Gaziantepspor artık yok!
Gaziantepspor artık yok!

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gazişehir ve Gaziantepspor konusunda son noktayı koydu'¦ Spor Müdürümüz Mustafa Teke ve Spor Yazarımız Murat Atay'ın Sorularını yanıtlayan Vali Gül önemli açıklamalarda bulundu. Gaziantep Basın Cemiyeti'ni ziyaret eden Vali Gül Gaziantep Futboluyla ilgili konuştu.

Gaziantep Valisi Davut Gül, FİFA tarafından Bölgesel Amatör Lig'e düşürülen Gaziantepspor'la ilgili açıklama yaparak, "Gaziantepspor'un kurtulma şansı kalmamış. Bu kadar borçla Süper Lig'e yükselme şansı yok. Onun için Gazişehir Gaziantep'e destek olup, maddi ve manevi bu takımın yanında olmak gerekiyor" dedi.

GAZİANTEPSPOR'UN KURTULUŞU İMKANSIZ

Vali Davut Gül, Gaziantepspor'un amatör kümeye düştüğünü belirterek, "Zamanında Gaziantepspor'a maddi ve manevi büyük destekler verilmiş. 2 milyonluk bir şehirde yaşıyoruz. Herkesin elinden gelen desteği verdiğine inanıyorum. Şu anda şehrin yöneticilerini ve işadamlarını suçlamanın anlamı yok. Çünkü, zamanında herkes üzerine düşeni yapmış. Burayı bir evladınız olarak düşünün. 300 milyonluk bir yatırım yapıyorsunuz, o gidip sizi 500 milyon borçlandırıyor. Bunun önüne nasıl geçeceksiniz. Yıllarca herkes üzerine düşeni yapmış. Bu saatten sonra 200 milyon TL'nin üzerinde borcu olan bu kulübün kurtulma şansı kalmamış. Onun için bu konun artık kapatılması gerekiyor. Hadi birisi çıktı, borcu kapattı. Tekrar bu takımın Süper Lig'e çıkması için bu paranın 2-3 katı para gerekiyor. Süper Lig'e çıkması içinde 4-5 yıl zamana ihtiyacı var. Gaziantepspor Kulübü'nün tek kuruş geliri yok. Bu kulübün Bin 250 metre kare bir yeri var. Onunda üzerinde hacizler var. Bu kulüp tek kuruşu olmayan ve mal varlığı olmayan bir kulüp haline gelmiş. Onun içinde fazla umutlu olmamak gerekiyor" dedi.

GAZİŞEHİR'E DESTEK OLMAK LAZIM

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantepspor'un borçlarından dolayı amatör kümeye düşürülme cezası aldığını anımsatarak, "Şu anda Gazişehir Gaziantep gibi bir takıma sahibiz. Böyle bir şansımız var. Bu takımın Süper Lig'e çıkması demek şehrimizin yeniden Süper Lig'de olması demek. Bu nedenle Gazişehir takımının yanında olmalıyız. Ayrım yapmadan bu takıma destek olup, sahip çıkmamız gerekiyor. Gaziantep olarak Gazişehir'in her zaman destekçisi olmalıyız ve en azından bu kulübün bir lisanslı formasını alarak maddi anlamda destek olmalıyız. Destek olmadan kimse eleştiri yapmasın. Gaziantep'in Süper Lig'e çıkması için Gazişehir'in maddi ve manevi yanında olmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

ŞEHİRDE TEK TAKIM OLMALI

Gaziantepspor'un küme düştüğünü ve Gazişehir'in şampiyonluk mücadelesi verdiğini dile getiren Vali Davut Gül, "Gaziantep büyük bir şehir. Bu şehrin kesinlikle Süper Lig'de olması gerekiyor. Gelirlerin ikiye bölünmemesi için tek takımın mücadele etmesi gerekli. Gazişehir takımı yarın Süper Lige çıktığında bu takımın ismi Gazişehir Gaziantep'te olabilir, Gaziantepspor olarakta yoluna devam edebilir. Onun için gelirlerin bölünmemesi için tek takımla yola devam etmek daha doğru. Gazişehir Gaziantep'in bu sezon Süper Lige çıkacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.