Fiyatı 6 Yılın Zirvesini Gördü

Fiyatı 6 Yılın Zirvesini Gördü
Fiyatı 6 Yılın Zirvesini Gördü

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı hem FED'in verdiği sinyaller hem de İran ile ABD arasındaki tırmanan gerilimin getirdiği güvenli liman arayışının etkisi ile Eylül 2013'ten bu yana ilk kez 1.

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı, Fed'in faiz indirimi sinyali vermesi ve İran ile ABD arasındaki tırmanan gerilimin getirdiği güvenli liman arayışının etkisi ile Eylül 2013'ten bu yana ilk kez 1.400 dolar/ons sınırını aştı.

Spot altın fiyatı bu sabah 4 Eylül 2013'ten bu yana ilk kez 1411,43 dolar/ons seviyesine kadar yükseldi ve şu sıralarda düne göre yüzde 1,23 atışla 1405,80 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Yıl başında bu yana ise yüzde 10,9 artış gösteren altın fiyatı, sadece bu hafta yüzde 4,72 yükseldi. Bu, 29 Nisan 2016'da sona eren haftadan bu yana görülen en hızlı yükseliş olarak kayıtlara geçti.

Analistler, altın fiyatında pozitif ivmenin yılın ikinci yarısında da devam etmesini bekliyorlar. Teknik bir düzeltmenin gelebileceğini de ifade eden analistler, bu düzeltmenin ardından pozitif havanın süreceğine inanıyorlar. Analistler, spot altın fiyatının 1,450 dolar/ons seviyesini, 2020 yılı ortası olan ilk tahminlerden çok daha önce görülebileceği de ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.