Pleksi / Pleksiglass Malzemeler Hakkında Bilgi

Pleksi / Pleksiglass Malzemeler Hakkında Bilgi
Bayram öncesinde baklavada talep patlaması yaşanıyor

Pleksi levhalar, cama göre darbeye yaklaşık 17 kat daha dayanıklıdır. Pleksiglass paneller kolayca işlenebilir, akrilik yapıştırıcılarla iyi yapışır ve elle, alevle ve makineyle cilalanabilir. Parlak, cama benzer bir görünüme sahiptirler, baskıya uygundurlar ve cam veya polikarbonat ile karşılaştırıldığında uygun maliyetlidirler.

Depodan Ucuza şeffaf, siyah, beyaz ve çeşitli renklerde akrilik pleksiglas levhalar ve paneller sunmaktadır. Kurşun geçirmez, aynalı, parlamayan, mat yüzeyli ve Uv filtreli veya buzlu olarak üretilebilirler.

Pleksi Paneller Nedir?

Pleksi paneller, genellikle dikdörtgen ve kare olan pleksi levhalardır. Çoğu zaman pleksi paneller ve pleksi levhalar birbirinin yerine kullanılır. Genellikle ekranlar, pencere vb. yapımlarda kullanılır.

Ebatlı Akrilik / Pleksiglass Levha Nedir?

Belirli projeler için yaygın olarak kullanılan ebatlı pleksi levhalar, özel kesim levhalardır. Pleksi levha istediğiniz ölçülerde kesilir. Depodan Ucuza, isteğe göre kesilmiş şeffaf ve renkli pleksi levhalar sunarak, seçeneklerinizin ihtiyaçlarınızı kesin karşılamasına olanak tanır. İhtiyacınız olan şeyi satın almak, nakliye ve depolamada tasarruf sağlar ve israfı ortadan kaldırır.

Akrilik / Pleksi Levhaların Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Katkısız akrilik, doğal olarak UV ışınlarına dayanıklıdır. Bazı üreticiler, uzun süre UV radyasyonuna maruz kalma durumunda UV korumasını arttıran stabilizatörler eklerler. Bu UV destekli malzemeleri kullanırken, özenle işleyerek uzun ömürlülüklerini korumaya özen gösterin. Amonyak, pencere temizleyicileri ve diğer sert temizleyiciler hasara ve çizilmeye neden olabilir. Akrilik levhalar, minimum bakım gerektiren sağlam bir malzemedir. Yüzey ile herhangi bir yapışkan veya yapışkan madde temas ederse, sadece özellikle pleksi levha bakımı ve temizliği için üretilmiş ürünler kullanın.

Akrilik/Pleksi Levha Esnek mi?

Pleksiglass, pleksi veya PMMA olarak da bilinen akrilik, en esnek plastik türü olmasa da cam muadili ile karşılaştırıldığında pleksiglas/akrilik levha çok esnektir ve kırılmaya karşı büyük direnç gösterir. Isındıkça yumuşar ve bükülebilir veya şekillendirilebilir. Çoğu pleksiglass akrilik levhanın tipik şekillendirme sıcaklığı aralığı 135 °C ila 177 °C arasındadır. Pleksiglass akrilik levhanın bükülmesi ve pürüzsüz olması için tutarlı ve kontrollü bir ısı kaynağı gereklidir.

Pleksi Levhalar Isıya Dayanabilir mi?

Pleksi/akrilik levhalar, daha esnek hale gelmeden önce 80 °C sıcaklığa kadar güvenli bir şekilde dayanabilir. Bu, dış ortamlar için bol miktarda ısı direnci sağlar. Pleksiglas akrilik levhalar, plastiğin ısıya tepki verme biçiminden dolayı termoplastik olarak sınıflandırılır. Termoplastikler 160 °C erime noktalarında sıvı hale gelir, böylece bu sıcaklığa kadar ısıtılabilir, soğutulabilir ve önemli bir bozulma olmadan yeniden ısıtılabilirler. Pleksi levhalar yakmak yerine sıvılaşır, böylece kolayca enjekte edilmelerine, kalıplanmalarına ve ardından geri dönüştürülmelerine izin verir.

Polikarbonat ve Pleksi Aynı Mı?

Polikarbonat ile pleksi levha aynı değildir. Bu iki plastik türü genellikle birbiriyle karşılaştırılırken, her ikisinin de farklı avantajları ve dezavantajları vardır. Pleksi levhalar benzer görünmelerine rağmen daha parlaktır, daha ucuzdur ve polikarbonata göre daha yüksek berraklığa sahiptir. Polikarbonat ise daha yüksek darbe direncine sahiptir, çatlamadan delinebilir ve düşük yanıcılığa sahiptir. Pleksi daha yaygın olarak tabelalar, aydınlatma armatürleri ve pencereler için kullanılır. Polikarbonat daha yaygın olarak kurşuna dayanıklı cam, otomobil ön camları ve seralar için çatı olarak kullanılır.

Pleksi/Akrilik levha satın almak için sitemizi inceleyebilirsiniz;

https://www.depodanucuza.com/kategori/akrilik-pleksi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.