Elmacık Kemiği Dolgusu Kalıcılığı Ne Kadar Süredir?

Elmacık Kemiği Dolgusu Kalıcılığı Ne Kadar Süredir?
Yanak Dolgusu Nedir?

Yanak dolgusu, yüzdeki asimetrik durumlardan ya da görüntünün hoşa gitmemesinden kaynaklı sorunları çözmek için uygulanan bir işlemdir. Bir tarafın diğer tarafa oranla daha küçük olması durumunda dolgu uygulaması yapılarak gereken eşit ve güzel görüntü sağlanır.

Elmacık Kemiği Dolgusu Nedir?

Elmacık kemiği dolgusu da dolgu uygulamasının elmacık kemiği üzerine yapılmasıdır. Bu uygulamadaki amaç genellikle elmacık kemiklerini belirginleştirmektir.

Elmacık kemiği ve yanak bölgeleri birbirine çok yakındır. Bazen bu dolgu uygulamaları da karıştırılabilmektedir. İstenilen durumlarda aynı anda yapılabildiği gibi ihtiyaca göre ayrı ayrı da yapılabilmektedir.

Elmacık Kemiği Dolgusu Nasıl Yapılır?

Elmacık kemiğine yapılan dolgu uygulamaları, diğer dolgu uygulamaları gibi küçük enjeksiyonlar ile elmacık kemiğinin bulunduğu bölgeye enjekte edilir. Uygulama yapılmadan acı hissedilmemesi için uyuşturucu kremler kullanılmaktadır.

Bu uygulamanın süresi, yapılacak alanın genişliğine ve asimetrik durumun fazlalığına bağlı olarak değişebilir. Ortalama olarak 5dakika sürmektedir. Sürülen anestezi etkili kremler ile ağrısız ve acısızdır. İğnenin batması dahi acı hissettirmez. Ayrıca dolgu malzemelerinin içerisindeki maddeler de acı hissini engeller.

Elmacık kemiği dolgusu uygulaması bitiminde dolgu hemen etkisini gösterir. Uygulama sonrasında hafif bir kızarıklık ve şişlik olabilir. Bu cildin hassasiyetine göre değişiklik gösterebilir. Yaklaşık birkaç saat içinde kızarıklık ve şişlik gider.

Elmacık Kemiği Dolgusunda Kullanılan Yöntemler

1-Geçici dolgu maddeleri: Uygulanması kolay ve pratiktir. Bu nedenle en çok tercih edilen yöntemdir. Kullanılan malzemeye göre kullanım ömrü altı ay ile on sekiz ay arasında değişmektedir. Yaklaşık 5-15 dk süren bir uygulamadır. Dolgu sonrası günlük hayata geri dönülebilir.

2- Kalıcı dolgu maddeleri: Oldukça risklidir. Bu nedenle tercih edilmemektedir.

3- Yağ enjeksiyonu: Hastane ortamında yapılmalıdır. Vücutta herhangi bir yerden alınan yağ dokusu santrifüj edilerek dolgu yapılacak bölgeye enjekte edilir.

4- İmplant: Genel olarak elmacık kemikleri düz kişiler için kullanılır. Önceden kişinin yüzüne göre özel bir implant hazırlanır ve genel anestezi altındaki hastaya uygulanır.

5- Orta yüz germe ve askılama: Sarkan cildi toparlama yöntemidir. Elmacık kemiklerini de belirginleştirmektedir.

İşlem Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Elmacık kemiği dolgusu yapılmadan önce muayene edilmeli ve ne kadar dolgu kullanılacağı belirlenmelidir. Aynı zamanda işlem sırasında herhangi bir istenmeyen durumla karşılaşmamak adına kullanılmaması gereken ilaç ve yöntemler hastaya bildirilmelidir. Bunlardan bazıları kan sulandırıcı etkisi olan ilaçlardır.

İşlem Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yüzün ve dolgunun şeklinin bozulmaması için elmacık kemiği dolgusu uygulamasından sonra dolgulara dokunulmamalıdır. Belirtilen süre dışında (24 saat) su değmemesi ve makyaj malzemelerinin kullanılmaması gerekmektedir.

Elmacık Kemiği Dolgusu Etkisinin Kalıcılığı Ne Kadardır?

Elmacık kemiği dolgusunun kalıcılık süresi 6 ay ile 8 ay arasında değişmektedir. Bu süre içerisinde yapılan dolgular erimektedir. İhtiyaç olması durumunda tekrar bir elmacık kemiği dolgusu yapılması mümkündür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.