FESTİVAL ŞAHİN, TELEFONDA DÖNEN ÜÇ KAĞITÇILIKLAR, SOSYAL MEDYADA TACİZ YALANLARI

FESTİVAL ŞAHİN, TELEFONDA DÖNEN ÜÇ KAĞITÇILIKLAR, SOSYAL MEDYADA TACİZ YALANLARI
FESTİVAL ŞAHİN, TELEFONDA DÖNEN ÜÇ KAĞITÇILIKLAR, SOSYAL MEDYADA TACİZ YALANLARI

YAZIYI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYABİRSİNİZ

https://youtu.be/ps4W7QMmioo

Gaziantep'te hem sorun çok hem de hizmet çok. Neden derseniz?, 3 milyonluk bir kentte herşeyi ben normal karşılıyorum ama, sosyal medyada dönen taciz yalanları gerçekten şehrimizdeki insanları da çok üzüyor. "Keçihane yokuşundan çıkarken söylediği yalana, Arasada kendi inanmış" yani sosyal medyadaki yalan rüzgarı kesinlikle engellenmeli. Doğru bilgi neyse o aktarılmalı. Gaziantep'in büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'i festivaller şehri yapmaya devam ederken, 200 metrelik alanda telefoncular büyük paralar kazanarak, halkı kazıklamaya devam ederken ve son günlerde sosyal medyada yalan taciz iddiaları konularını sizlere aktaracağım.

YENİ SÖZ; FESTİVAL ŞAHİN

Hayatımızda 2001 yılından beri bulunan ve Gaziantep'in halk tipi kişiliğe sahip olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, Gaziantep'e hizmet etmek için adeta çırpınıp duruyor. Bir kadının neler yapacağını gerçektende Gaziantep'e ispatladığı gibi Türkiye'de de kadınların yönetimde olması için büyük bir çığır açtı. Üstelik bunu da AK Parti'de yaptı. Çünkü AK Parti, Milli Görüş geleceğinden gelip, islam ağırlıklı düşüncelere sahip bir parti olduğu için Duygu Asena'nın kitabı olan "Kadının adı yokturu" vardır gibi kabul ettirdi. Şimdi gelelim Fatma Şahin'in adının neden "Festival Şahin" olarak başlığa yazdığımızı açıklamasını yapayım. Gerçekten de Fatma Şahin, belediye başkanlığının 6 yıllık döneminde verdiği sözlerden biri olan "Festivaller şehri Gaziantep'i yapacağım" demişti. Dediğini de yaptı. Gaziantep'te yapılan festivallerinin başında Şire, Müzik, üzüm ve Biber, Antepfıstığı, Su sporları, Kurtuluş, Opera, Zeugma film ve son olarak da 12-15 Eylül arasında yapılacak olan Uluslararası Gastronomi Festivaliyle Gaziantep'in adını dünyaya taşımanın mutluluğunu yaşıyor. Gerçekten de Şahin, Gaziantep'i bana göre "Festivaller şehri" yaptığının da kanıtı olarak görüyorum. Çalış Fatma Şahin bildiğin yolda Gaziantep'e hizmet etmek için tek başına yürüsende Gaziantep halkı arkanda olarak görüyorum.

200 METRELİK MESAFEDE TELEFONDA DÖNEN ÜÇ KAĞITÇILIKLAR NELER?

Biliyorsunuz artık dünyanın vazgeçilmez önemli bir aleti var. Bunun adı da cep telefonu. Herşey bunun üzerinden dönüyor. Üstelik de öyle büyük bir piyasası var ki, milyon dolarların döndüğü bir piyasaya hakim. Gaziantep'te 3 milyon insan yaşıyorsa, adam başına 2 telefon düşse, 10 milyon adet telefon şu ana kadar alınmış, satılmış ve marka değişiklikliğinin yanı sıra teknoloji değişikliğiden dolayı da sürekli yenilenmiş. En kötü telefonun fiyatı da 500 TL'den çarpsak, piyasanın büyüklüğünü bulmak mümkün olur. Şimdi biliyorsunuz ki, bu telefon işi Suburcu, Karagöz arasındaki 200 metrelik bir alanda dönüyor. Söylemez pasajının köşesinden başlayıp, Turistik Çarşı ve çok eski pasaj olan Büyük pasaj alanında dönüyor. Tek kelime ile metreyle ölçtüğümüz zaman 200 metreyi geçmiyor. Geçtiğimiz günlerde benim kendi telefonum suya düştü. Söylemez pasajının içinde bulunan 'Çinci lakaplı" telefon satıcısı ve tamircisi ekran değişikliğine 450 TL istedi. Onun pahalı olduğunu anladım. Turistik Kuyumcular çarşısı içerisindeki 2-3 telefoncuya sordum girişte birden fiyat 350 TL'ye düştü. Bir adım yürüdüm, Büyük pasaj içerisine girdim telefon tamiri 200'e inerken, cadde üzerinde bulunan Büyük pasajla bağlantılı sırttaki bir dükkanda fiyat 100 TL'ye yapıldı. Ben böyle bir piyasayı ne gördüm, ne duydum. Hatta şöyle bir iddia da var "Telefonununuz şarj kısmı biliyorsunuz sürekli cebinize koyduğunuz için kumaşın tüyleri içerisine giriyor" ve o bölge şarj yapmak için arızalanmış oluyor. Halbuki; yaptığım araştırmada elinize bir toplu iğne aldığınız zaman toplu iğnenin ucuyla temizlediğinizde telefonunuzdaki şarj sorununun otomatikman çözüldüğünü görürsünüz. Bu kadar basit bir işleme alınacak para en basit 20 TL olması lazım. Bu 200 metrelik alanda 100 ve 200 TL alanlar bile çıkıyor. Bu telefon üç kağıtçılarına karşı kim tedbir alacak merak ediyorum? Böyle bir vurguna bana göre, 2 kurum incelediğinde bu işleri engelleye bilirler. Eğer topu bürokratlar birbirlerine atmazsa, bir dakikalık iş olarak görüyorum. Bu iki kurumunda birinin adı Zabıta Müdürlüğü ve diğerinin adı da fiyat denetimlerinde etkin kurum olan Ticaret İl Müdürlüğüdür. Tabi ki güvenlik güçlerini de unutmamalıyız. Telefoncular için haklı oldukları bir konu olabilir. O bölgede adeta bir kira vurgunculuğunu da iş yeri sahipleri yapıyor. En kötü 20 metrelik yerin kirası 6 Bin TL olduğu söyleniyor. Maliyecilerde bunu tespit ederek, telefoncuların da yüksek kiralarını engelleye bilirler. Bir de bize şu safsatayı yapmasınlar "İstediğim fiyata satarım" sözününde önümüze koymalarına gerek yok. Bir işin değeri vardır. Değerinden fazla para istenirsede onu da devlet engelleyeceği kurumları belirlemiştir.

SOSYAL MEDYADA YALAN RÜZGARI

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te iki olay yaşandı. Bir Mısırcı Atatürk mahallesindeki Ülgen Konukoğlu caminin Cuma namazı sırasında yaptığı devirme şovu hemen tespit edildi ve yalan olduğu ortaya çıktı. Mısırcı gerçekten de Gaziantep'te mısır imparatorluğu kurmuş. Yalan dolanla Gaziantep zabıtasını suçlamıştı. Sonunda yalanı ortaya çıktı. Bizzat mısır arabasının kendisinin devirdiği ortaya çıkarken, birden de kayıplara karıştı. Bir de aynı şekilde 27 Ağustos'ta Gaziantep'in önemli bir yerinde 10 yaşındaki kızın öz amcası tarafından tecavüze uğradığı sosyal medyada yayıldı, hatta ekşi sözlüğe de düştü. Amca sokak ortasında kızın annesinin ve yakınlarının saldırısına uğrayarak, dayak yedi. Daha sonra olay yerine polis ekipleri müdahale etti ve 112 sağlık ekipleri amcayı tedavi etti. 10 yaşındaki tecavüze uğradığı kızın annesi halka tahrik ederek, amcayı dövdürerek, hastanelik ettikten sonra Gaziantep Cumhuriyet savcılığı titiz bir şekilde yaptığı araştırma sonunda Annenin sosyal medyada yalan rüzgarı estirdiğini, olayın gerçeğinin de ailevi nedenlerden olduğu ortaya çıktı. Tüyler ürperten iddia böylece "Boşanma intikamı" olarak tespit edildi. Annenin eşinden boşandığını ve eski eşi de yurt dışında olduğu için kayın biraderinden intikam almak için düzmece bir yalanı fazla sürmedi. Zaten son günlerde de öyle iddialar geliyor ki sosyal medya üzerinden adeta aileler yalan söyleyerek, yalanlarıyla aileleri birliklerini ve beraberlikleri çattırıyorlar. O nedenle boşanma davalarına baktığımız da aile mahkemeleri adeta Gaziantep'te boşanma rekorlarına imza atıyorlar. Tabi bunun nedeni ne olabilir. Onuda sonra tekrar gündeme ayrı bir konu olarak gündeme getireceğim.

Bu haftalıkta bu kadar iyi haftalar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.