GAZİANTEP'TE 31 MART ÖNCESİ SON DURUM NE?, ANKETLERİMİZ VE BASKETBOL'DA ŞİMŞEK AĞIRLIĞI

GAZİANTEP'TE 31 MART ÖNCESİ SON DURUM NE?, ANKETLERİMİZ VE BASKETBOL'DA ŞİMŞEK AĞIRLIĞI
GAZİANTEP'TE 31 MART ÖNCESİ SON DURUM NE?, ANKETLERİMİZ VE BASKETBOL'DA ŞİMŞEK AĞIRLIĞI

Herkes biliyor ki 31 Mart 2019 yerel seçimler Gaziantep'te şu ana kadar kazasız, belasız gidiyor. Adaylar arasında küçük sataşmalardan başka hiç bir şey yok. Yani tek kelime tüm adaylar Gaziantep'e yakışan bir seçim kampanyası yapıyorlar. Zaten sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan demişti; "Şehri kirletmeyin" sözünü de Gaziantep şimdilik tutuyor. Tabi seçimler olunca herkes, herkesle ilgili herşeyi söylerler. Ama biz tarihe ışık tutmak için yaklaşık 17 yılık bir Gaziantep seçim tablosunu ortaya çıkardık. Esas bu tabloya göre kimin seçileceği az, çok ortaya çıkıyor. Ne var Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi hayat pahalılığı ve bir de kendi şehirimizin en büyük sorunu olan Gaziantepspor tartışılıyor. Kim haklı, kim haksız onun kararını da seçmen verecek. Ayrıcaolaymedya.comolarak bir anket kampanyası başlatıyoruz. Anketlerimizin doğrusu ne ise kamuoyunu onu açıklayacağız. Bir de Basketbol'da Türkiye Tahincioğlu 1. liginde temsilcimiz olan Gaziantep Basketbol takımı Cengiz Şimşek'in başkan olmasından sonra yükselişi devam ediyor. Hep böyle devam etmesini istiyoruz. Cengiz Şimşek'e de tüm Gaziantep'in de sahip çıkmasını arzu ediyoruz.

AK PARTİ GAZİANTEP'TE 17 YILLIK BİLANÇOSU OY ORANI ORTALAMASI % 50 CİVARINDA

Gaziantep'te 2002 yılından bu yana AK Parti 12 seçime girmiş. Girdiği tüm seçimlerde de seçimlerin tamamını tüm rakiplerine fark atarak almış. Hem yerel, hem de genel seçimlerde başarı grafiği zaman zaman düşsede, yükseltmesini de bilmiş. AK Parti Gaziantep'te 2004 yılında girdiği yerel seçimlerde Asım Güzelbey ile % 57, tekrar 2009'da % 53 ve 2014'te de sayın Şahin'le girdiği seçimlerde % 55'e yaklaşmış. Bu 3 seçime baktığımızda AK Parti'nin belediye seçimlerinde ortalaması % 54 dolayındadır. Yani 2004'te çok yükselirken, 2009'da sayın Güzelbey 3 puan kaybetmiştir. Ancak sayın Şahin 2014'te bu açığı kapatarak % 55'e çıkarmıştır. Tabi bu Fatma hanımın milletvekilliği ve bakanlığındaki yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı yükseltmeye de başarmıştır. Bu seçimlerde de sayın Şahin 5 yıl Gaziantep Büyükşehir belediye başkanlığı yapmıştır. Hizmet yönünden Şahin gerçektende büyük bir performans çizmiştir. Ben bu seçim yine Fatma Şahin'in çok rahat alacağını düşünüyorum ama Ağustos 2018'te gelen ekonomik krizin kendisine ne kadar yansıyacağını tespit etmemizde mümkün değil. Onun için favorim Büyükşehir'de büyük bir deprem olmazsa sayın Şahin'dir.

CHP GAZİANTEP'TE İYİ PARTİ İLE İTTİFAK YAPIYOR

CHP Gaziantep'te nedense Büyükşehir'de seçime İYİ Parti adayı Ejder Demir'le yola devam ediyor. Tabloya baktığımız zaman CHP'nin Gaziantep'te oy oranı zaman zaman en düşük 24 Haziran 2018'de yapılan genel seçimlerde % 15.1 almıştır. Bu da kendinin Gaziantep'te girdiği 12 seçimden en düşük oyudur. En yüksekte Celal Doğan 2004'te % 33 ve sayın eski Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz'da % 30 dolayında oy almışlardır. Demekki CHP'de adaylar iyi olursa oy oranı birden 10 puan artıyor. Ne var ki Gaziantep'te CHP'nin adayı olmadığı için CHP'li seçmen gerçekten İYi Parti adayı Demir'e mi oy verecek?, yoksa Celal Doğan'a mı verecek. Bende merak ediyorum.

CELAL DOĞAN FAKTÖRÜ

Celal Doğan'ı size çok anlatmama gerek yok. Gaziantep'te hem siyaset, hem de genel yapıda ağırlığı çok fazladır. 15 yılda Gaziantep Büyükşehir belediye başkanlığı yapmıştır. 1989 yılında Anavatan Partisi başkanı olan Ömer Arpacıoğlu aday olmadı ve karşısına çıkan rakibine fark atarak kazandı. Anavatan Partisi o dönem gerçektende yerel seçimlerde Gaziantep'e hizmet yapmadı. Türkiye genelinde SHP seçmeni büyük bir hamle yaparak İstanbul dahil bütün illeri kazandı. Yani Anavatan Partisinin ilk çöküşünün yolunu açmış oldu. Şimdi sayın Celal Doğan'a baktığımızda CHP'den de aday olamadı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Gaziantep'i İYİ Parti'ye verdiği için adayda gösteremedi. Gösteremeyince sayın Doğan'da daha önce 1977'de genel sekreter yardımcılığı yaptığı merhum Ecevit'in partisi DSP'den tekrar Gaziantep Büyükşehir belediye başkan adayı oldu. Doğan, "CHP aday gösterseydi ben aday olmazdım" sözünü derken, CHP'li seçmen ne kadar Celal Doğan'a oy vereceğini hep birlikte göreceğiz. Şimdi bakıyorum Celal Doğan'ın 2004 seçimlerdin % 34 dolayında bir oy almış. Bu da iyi bir rakımdır. Bir de Celal Doğan 7 Haziran 2015'te HDP'den Gaziantep 1. sıra milletvekili adayı olmuştur. HDP'nin oyunu birden tüm seçimlere baktığımızda yaklaşık % 7 dolayında artırmıştır. Daha sonra Celal Doğan 1 Kasım 2015'te Gaziantep'ten aday olmayarak İstanbul'dan aday olmuştur. Oy oranı da HDP'nin birden % 10'a düşmüştür. Yaklaşık 6 puan kaybetmiştir. Bu gösteriyor ki Celal Doğan'ın Gaziantep'te % 5 net bir seveni var. Celal Doğan'ın oğlunun adının Barış olduğunu biliyorum. Bunu söylemeye gerek yok. Ben Barış için HDP'ye gittim diyor. Bu söz doğru mu, yalan mı onun bileceği bir sözdür. Şu gerçeği de herkes bilsin ki Celal Doğan'ın en büyük umudu ekonomik krizden ne kadar oy alabilirim düşüncesi içerisinde. Ancak her geçen gün ekonomik krizde hükümetin güçlü çalışmaları sonucu azaldığını da söyleyebilirim. Bakalım sayın Celal Doğan ne yapacak?, hep birlikte göreceğiz.

TAŞRA İLÇELERDE SIKINTI VAR MI?

Bence AK Parti Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil'de çok büyük bir sıkıntı yaşamayacak görünüyor. Bir ihtimal Şehitkamil'de sayın Avukat Nesrin Tuncel ile İYİ Parti adayı eski AK Partili Bekir Öztekin mevcut başkanın oylarını ne kadar etkileyecekleri şimdilik kestirmem mümkün değil. Diğer taşra ilçelerde sürprizler olacağı söyleniyor. Kıran kırana bir seçim geçtiği iddia ediliyor. Taşra ilçelerdeki adaylar partileriyle değilde isimleriyle öne çıkıyorlar. İlk kez böyle AK Parti bir durumla karşılaşıyor. Sonuçları hep birlikte 31 Mart akşamı göreceğiz. Bu haftalıkta bu kadar, haftaya görüşmek üzere. İyi haftalar.www.olaymedya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.