Kolajen Eksikliği Nasıl Anlaşılır?

Kolajen Eksikliği Nasıl Anlaşılır?
Kolajen Eksikliği Nasıl Anlaşılır?

Vücutta eksikliğini çeşitli şekillerde ve her insanda farklı belirtiler veren bir protein olan kolajen, vücuttaki dokulara destek vermektedir. Vücutta üç forma üretilebilmektedir. Tip 1, 2 ve 3 olarak vücutta üretimi yapılabilmektedir. Genelde dışarıdan alınan besinlerle takviyesi sağlanmaktadır. Bunun dışında belirli markaların üretmiş olduğu ve takviye edici gıdalar yardımı ile de alınabilmektedir. Kolajen vücutta birçok dokunun yenilenmesine, cildin ışıltılı ve pürüzsüz bir görünümde olması açısından önemli olmaktadır. En çok dış görünümüne özen verenler tarafından saç köklerine faydalı geldiği belirtilmiştir. Saçların kökten uca sağlıklı bir şekilde uzama gösterdiği kullanıcılar tarafından kanıtlanmıştır.

Vücutta bu kadar önemli bir yeri olan ve olumlu etkileri olan kolajenin eksikliği nasıl anlaşılır? Kolajen eksikliği vücutta farklı sinyaller vermektedir. Özellikle dokusal bütünlük sağladığı bilinmesi nedeniyle eksikliğinde kas ve eklem ağrıları baş göstermeye başlamaktadır. Yaşa bağlı olarak vücut artık üretemez hale gelebilir. Bu nedenle de dışarıdan takviye alınması gerekmektedir. Bu da takviye edici gıdalarla mümkündür. Piyasa da en çok tüketileni de toz kolajen olarak bilinmektedir. Günlük olarak içtiğiniz su, kahve ve çaya bir miktar konularak tüketimi sağlanabilir. Kolajen eksikliği nedeniyle meydana gelen eklem ağrıları, kas ağrıları, cilt sorunları ve sarkma problemleri ile ilgili problemlere çözüm bulabilirsiniz.

Özellikle tırnaklarda kırılma ve çatlama meydana geldiğinde, diş etlerinin rahatsızlığı, aşırı yorgunluk belirtileri, ciltteki aşırı kırışmalar ve selülit oluşumu kolajen eksikliğinin genel belirtileri arasında sayılabilmektedir. Cilt görünümünde de bazı problemler gözlemlenebilir. Sarkma, kuruluk, cilt renginde oluşan eşitsizlik ve solgun bir renk gözünüze çarpabilmektedir. Bu nedenle kolajen eksikliğini toz kolajen ile karşılayabilirsiniz. Alacağınız bu ürünle bütün bu problemleriniz bir kenara bırakabilir ve daha sağlıklı bir görünüme sahip olabilirsiniz. Özellikle saç dökülmeleri ve kırılmaları yaşayanların da bu konuda destek almalarında fayda vardır.

Kolajenin faydaları saymakla bitmemektedir. Cilt yüzeyinde önemli ölçüde fayda sağlar. Cildin görünümünü dengeler ve ışıltısını yeniden kazanmanızı sağlar. Cildin kuruluğunun önüne geçilebilmesi için önemlidir. Kolajenin kırışıklıklar üzerindeki etkisi de bilinmektedir. Bu nedenle kırışıklıkların giderilmesi için de bu konuda destek alınabilmektedir. Ciltte bulunan lekelenmelerin giderilmesi açısından da olumlu etkileri bulunmaktadır.

Eklem ve kas ağrılarına neden olan kolajen eksikliği, takviye edilmesi ile birlikte son bulmaktadır. Bazı araştırmalarda kemik erimesine iyi geldiği de belirtilmektedir. Bu sebeple de kemik kaybının önlenmesi hedeflenmektedir. Kan basıncının dengelenmesi açısından da önemli olduğu bilinmektedir. Bu nedenle kalp spazmı gibi ciddi hastalıkların önüne geçtiği belirtilmiştir. Kalp sağlığı açısından olumlu sonuçlar sergilediği bilinmektedir.

Tırnak kırılması şikayetinin en çok görüldüğü kolajen eksikliğinde, bu konuda takviye alınması ile şikayetler son bulabilmektedir. Saç dökülmeleri, bağırsak problemleri, bağışıklık ile ilgili problemler kolajen kullanımı ile son bulacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.