Korona savaşçısı hemşire gözyaşıyla anlattı

Korona savaşçısı hemşire gözyaşıyla anlattı
Korona savaşçısı hemşire gözyaşıyla anlattı

aziantep Valiliği'nin sosyal medya hesabından Covid-19 hastalarının tedavi edilmesinde görevli hemşire Eda Doğan'ın ifadeleri paylaşıldı. Hemşire Doğan'ın hastalarla ilgili anlattıkları koronavirüse karşı ne kadar dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gösteriyor.

"BİZ GÖRÜYORUZ, BİZ YAŞIYORUZ"

35 yaşındaki hemşire, "Hastaların nefes alamayışında senden medet ummaları çok acı verici" dedi. Hastaların sık sık nefessizlikle mücadele ettiğini belirten Eda Doğan, "Oksijenini veriyorsun, elinden geleni yapıyorsun, nefes alamadıklarında nasıl bir çaresizlik içerisine girdiklerini biz görüyoruz, biz yaşıyoruz. Nefes alamadıklarında zaten yani sürekli bir hareket içinde ama elden hiçbir şey gelmiyor veya neye ihtiyaç olduklarını da tarif edemiyorlar. Sürekli bir huzursuzluk, sürekli yatakta duramama ve sürekli hareket içinde ama ne yapacağını bilememe gibi oksijen yetersizliğine bağlı hareketlerde bulunuyorlar" dedi.

"ÖLÜM HABERLERİNİ ALDIĞIMIZDA BİZ DE ÇOK ÜZÜLÜYORUZ"

Sağlık çalışanları olarak hastanede tedavi altındaki hastaların iyileşmesi için verdikleri emeğe değinen Eda Doğan, "Yoğun bakıma indirdiğimiz hastalarımızdan vefat edenler var. Üzülüyoruz açıkçası. Çünkü birkaç gün senin emeklerin var. Yani aynı evi beraber paylaştığınızı düşünün. Birkaç gün hastayla birliktesin ve hastanın tedavisini yapıyorsun, yoğun bakıma indiriyorsun ve yoğun bakımdaki ölüm haberini aldığımızda biz de çok üzülüyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUĞUMA 'DUR OĞLUM YAKLAŞMA' DEMEK ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY"

Hastaneden çıkıp eve gittiğinde çocuklarına ve ailesine karşı nasıl davrandığını da gözyaşlarıyla anlatan Doğan'ın sözleri şöyle:

"Eve gittiğimizde buradan bir virüsü çocuklarıma, anneme, babama taşıyabilecek miyim acaba diye her gün bu korkuyla gidiyoruz eve. Eve gittiğimizde de dezenfekte oluyoruz. Çocuklarıma kapıdan beni karşıladığında dur oğlum yaklaşma demek çok kötü bir şey. Önce banyoya giriyorsun, üstünü başını değiştiriyorsun ve onlara ondan sonra sarılmak çok zor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.