Tarım Müdürlüğü kaçak Suriye Ekmeğine el attı

Tarım Müdürlüğü kaçak Suriye Ekmeğine el attı
Tarım Müdürlüğü kaçak Suriye Ekmeğine el attı

Gaziantep'te yaşayan Suriyelilerin aldıkları Suriyeli ekmeği adıyla da anılan Lavaş ekmekte sağlık standartları konusundaki sorunları halletmek için Gaziantep Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan, Suriyeli ekmeğinin kaçak yollarla Gaziantep'e getirilmesinin önüne geçileceğini, Suriyeli ekmeğinin Gaziantep'te üreten fırınların belli standartlarda olduğunu ve hijyen şekilde üretim yaptıklarını belirterek, " Kaçak gelen ekmeğin kalite standartının altında olduğunu bundan dolayı haksız rekabete yol açarak kaçak ekmeğin standart ekmeğe göre daha ucuza satıldığını, Suriyeli ekmeğini alan vatandaşların paket üzerindeki bandrole ve son kullanma tarihine bakmaları gerektiğini" söyledi.

Gıda güvenliğine yönelik kontrol denetimler ile gıda işletmelerinin Kayıt '“ Onay işlemleri Tarım ve Orman Bakanlığımızın yetkisinde olup bu hizmetler Gaziantep te İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir. Bilinmelidir ki halkımızın güvenilir gıda tüketmesi, haksız rekabet ve taklit tağşişle mücadele konusunda Gastronomi Başkenti Gaziantep ilimizde Bakanlığımız ve Bakanlığımız adına il müdürlüğümüzün en hassas şekilde üzerinde durduğu konulardan biridir.
Gaziantep ilimizde Bakanlığımızdan kaydı bulunmayan Suriye usulü lavaş ekmek üreten işletme bulunmadığı gibi ilimize diğer illerden kayıtsız onaysız işletmelerce üretilmiş ekmek gelmesine müsaade edilmesi söz konusu değildir. Ekmek üreten işletmeler başta olmak üzere tüm gıda işletmeleri önceden haber verilmeksizin müdürlüğümüz gıda kontrol görevlilerince denetime tabi tutulmaktadır. Gaziantep'te merdiven altı ekmek satışı söz konusu değildir. Nitekim vatandaşlarımız satın aldıkları paketli ürünlerin ambalajı üzerinde Tarım ve Orman Bakanlığınca verilmiş işletme kayıt numarasını kontrol edebilirler. Vatandaşlarımızın Gaziantep'te gıda güvenliği konusunda öncelikle mutmain olmalarını, gıda güvenliği ile ilgili her konuda yedi gün yirmi dört saat hizmet veren Alo Gıda 174 Hattımızı arayarak bilgi alabileceklerini ya da arzu etmeleri halinde İl Müdürlüğümüzü veya en yakın İlçe Tarım Orman Müdürlüğümüzü ziyaret edebileceklerini bilmesini önemle arz ederiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.