8. Pentex fuarı açıldı

8. Pentex fuarı açıldı
8. Pentex fuarı açıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, KOSGEB, Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği (PENKON) ile Moda ve Hazır Giyim Federasyonu destekleriyle düzenlenen PENTEX Fuarı açıldı.

Açılışa Vali Davut Gül, Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Derya Bakbak, Müslüm Yüksel, Sermet Atay, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu,GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Ortadoğu Fuar Merkezi'nde açıldı.

"Kentimiz, konfeksiyon sektörünün de katkıları ile inşallah önümüzdeki yıllarda ihracat rakamlarını daha da yukarı taşıyacak"

Sektörünün ilk ve tek fuarı olma özelliğini taşıyan, fuarın hayırlı olmasını dileyen GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de tekstil ve hazır giyim sektörlerinin, üretim ve oluşturduğu katma değer, ihracattaki yüksek payı nedeniyle ekonomik kalkınma sürecinde önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

Geniş bir üretim yelpazesine sahip olan Gaziantep'te, penye ve tekstil sektörünün önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Ünverdi, "Hazır giyim ve konfeksiyon grubu, Gaziantep'in ihracat payında 9. sırada geliyor. Diğer sektörlerimizde olduğu gibi hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe demarkalaşmaya ve katma değere yönelebilir; özellikle parsiyel olarak yurtdışına ürün gönderen bu sektöre has yurtdışı nakliye konusunu çözebilirsek, üretim ve ihracat rakamlarımızın daha da yukarı çıkacağına inanıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.