Gaziantep Havalimanı'ndaki işletmecilerde

Gaziantep Havalimanı'ndaki işletmecilerde
Gaziantep Havalimanı'ndaki işletmecilerde

Ulaştırma ve Altyapı BakanlığıDevletHavaMeydanlarıİşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce işletilenhavalimanlarında faaliyet gösterenhavayolu, yer hizmet kuruluşları ve ticari hacim işletenkiracılar için 2020 yılı içinde düzenlenenve vadesi 31 Ocak'aötelenenkirabedelifaturalarınaait tutarların iptal edilmesihavalimanlarındakiişletmeleri sevindirdi.

Gaziantep Havalimanı'ndakiişletmecilerden Hüseyin Günay Köse, AA muhabirine, yeni tip koronavirüs(Kovid-19) sürecinde en çok etkilenen sektörlerden biri olduklarını söyledi.

Kendilerine yönelik alınan karara çok sevindiklerini ifade eden Köse, "Çok sıkıntılı günler geçirdik. Son alınan kararlardançok memnunuz. Bize bu desteği sağlayan Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederim. Hepimiz çok sevinçliyiz. İnşallah aşı yaygınlaşırsa bu hastalıktan kurtuluruz. O zaman işlerimiz daha iyi olur inşallah. Bu sürede cirolarımızda yüzde 50'ye yakınkaybımız oldu." ifadelerini kullandı.

Mustafa Bozgeyik ise kararın, havaalanındaki tüm esnafı ziyadesiyle memnun ettiğini belirtti.

Salgın sürecinde sıkıntılar yaşadıklarını ancak bunu yavaş yavaş telafi etmeye başladıklarını dile getiren Bozgeyik, şöyle konuştu:

"Karardan çok memnunuz. Bu pandemi herkesi vurduğu gibi bizi de vurdu. Ciddi sıkıntılar yaşadık bu sürede. Cuma günü bizlere gelen habere çok sevindik. Geçen yıl mart ayından sonra bir ara tamamen kapalı kaldık ve o zaman ciddi kayıplarımız oldu. Bu sürede yüzde 70 işimiz azaldı. Ama hamdolsun ocak ayından itibaren yavaş yavaş toparlıyoruz. Üstüne böyle bir müjde alınca ziyadesiyle memnun olduk. Allah devletimize zeval vermesin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.