Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü personelleri görünmez kahraman...Hayatlarını hiçe sayarak hizmet veriyorlar

Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü personelleri görünmez kahraman...Hayatlarını hiçe sayarak hizmet veriyorlar
"Koronvirüs ile mücadele kapsamında sağlık personelleri ve çalışanlarının yanısıra Koronavirüs’ten dolayı hayatını kaybeden vatandaşların ebedi yolculuğa uğurlanmasında da en az onlar kadar emeği olan bir başka grup daha bulunuyor."

Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü personelleri Covid-19 nedeniyle hayatın kaybeden vatandaşları hem yıkıyor hem kefenliyor hem de defnediyor. Birçok kişinin yanına yaklaşmaya bile cesaret edemediği cenazeler Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü ekiplerince dini vecibelere uygun şekilde son yolculuğuna uğurlanırken; bu cefakar kadro kimse tarafından tebrik ya da takdir bile edilmiyor.

DİNİ VECİBELERDEN TAVİZ VERİLMİYOR
Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan Koronavirüs ile mücadelede Gaziantep de oldukça zor günler yaşıyor. Gaziantep’te günlük ortalama 30 vatandaş Korornavirüs’ten dolayı hayatın kaybediyor. Peki Koronavirüs’ten dolayı hayatını kaybeden vatandaşlar kimler tarafından yıkanıp kefenleniyor ve son yolculuğuna uğurlanıyor? Bu soru henüz kimse tarafından pek de sorulmazken; Gaziantep Mezarlık Müdürlüğü’nde 180 kişilik fedakar bir kadro adeta canlarını hiç sayarak bu hizmeti sağlıyor ve Gaziantep’te Koronavirüs’ten kaynaklı vefat eden vatandaşları da tıpkı diğer cenazeler gibi dini vecibelere uygun bir şekilde son yolculuğun uğurluyor.

GÜNLÜK ORTALAMA 30 COVİDLİ CENAZE DEFNEDİLİYOR
Gaziantep Mezarlıklar Müdürü Ökkeş Zehiroğlu ve 180 kişilik Mezarlıklar Müdürlüğü ekibi Covid-19 kaynaklı cenazeleri aileleri bile o cenazelerin yanına yaklaşamazken bütün dini vecibeleri de yerine getirerek büyük bir fedakarlıklar defnediyor. Gaziantep’te günlük ortalama 30’un altına düşmeyen Covid-19 kaynaklı cenazeler Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri tarafından hastanelerden ya da evlerinden alınarak Mezarlıklar Müdürlüğü morguna kaldırılıyor. Cenazelerin uygun bir sıralamaya bağlı olarak yıkandığı Mezarlıklar Müdürlüğü’nde cenazeler yıkama işlemlerinin ardından uygun şekilde kefenleniyor, tabuta konuluyor ve yine Mezarlıklar Müdürlüğü ekiplerince dini vecibelere de uygun bir şekilde defnediliyor.

CANLARINI HİÇE SAYARAK HİZMET VERİYORLAR
Tüm dünyada son derece tehlikeli bir pandemi halini alan Covid-19’dan kaynaklı Gaziantep’te gerçekleşen ölümlerde cenazelere aileleri bile bulaş riskine karşı yaklaşamazken; Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri Covid-19’dan kaynaklı hayatını kaybeden vatandaşları evlerinden ya da hastanelerden alarak öncelikle ilgili mezarlığa naklediyor. Daha sonra yıkama işlemi gerçekleşen cenazeler İslami kurallara uygun bir şekilde kefenleniyor ve tabutlara konuluyor. Bulaş riskine karşı sınırlı sayıda kişinin katıldığı Covid-19 kaynaklı hayatını kaybeden vatandaşların cenazeleri Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü ekiplerince yine dini vecibelere uygun bir şekilde toprağa veriliyor.

COVİDLİ CENAZELERİ SON YOLCULUĞUNA ONLAR UĞURLUYOR
Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü’nde fedakar bir şekilde işini yapan Gaziantep Mezarlıklar Müdürü Ökkeş Zehiroğlu ve Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü İş tevzi Amiri Emrah Kürkçü 180 kişilik Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü ekibini koordine ediyor ve hiçbir sorun yaşanmadan cenaze yıkama, kefenlenme, tabutlama ve defin işlemlerinin yapılması sağlıyor. Mezarlıklar Müdürlüğü’nde bu iki ismin yıllardan beri bu birimde görev yapıyor olması ve bu konuda tecrübeleri ile bu meşakkatli yükün altından başarıyla ve fedakarca kalkmaları tüm kesimler tarafından takdir edilirken; onların ve başarılı ekiplerinin hiçbir sorun yaşanmadan cenaze işlemlerini yapıyor olmalarının altında bu tecrübenin yattığı hemen her kesim tarafından dillendiriliyor.

AİLELER BİLE CENAZEYE YAKLAŞAKAZKEN ONLAR DEFNEDİYOR
Bir yandan doğal ölüm ve diğer ölüm sebepleri ile defnedilmesi gereken vatandaşlara ve ailelerine hizmet sunan Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü’nün 180 kişilik kahraman kadrosu bir yandan da Covid-19 sebebiyle yaşamını yitiren vatandaşların defin işlemlerini bulaş riskine rağmen dini vecibelere uygun şekilde sağlıyor. Öyle ki bulaş riskini ve hayatların hiçe sayarak hizmet veren Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü’nde, ekipler tüm tedbirleri ve uygun ekipmanları kullanmalarına rağmen, şu ana kadar 30 personel Covid-19’a yakalandı. Bulaşıların tamamen Covid-19’dan kaynaklı hayatını kaybeden vatandaşların defini sırasında yaşandığı Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü’nde bu riske rağmen hiçbir işlem aksamadan tüm cenazeler aksamaksızın defnediliyor ve Covid-19’dan kaynaklanan ölümlerde cenazelere aileler bile yaklaşamazken Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri vatandaşa kahramanca hizmet sunmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.