Gaziantep'te koronavirüs haritası renk değiştiriyor

Gaziantep'te koronavirüs haritası renk değiştiriyor
Gaziantep'in 14 Eylül koronavirüs haritası, kentteki durumun iyiye gittiğini gösteriyor.

Sağlık Bakanlığı'nın 'Hayat Eve Sığar' uygulaması ile kentlerdeki durumu 'kırmızı' renkle gösteren koronavirüs haritası güncellendi. Gaziantep'in bugünkü (13 Eylül) haritası rengin kırmızıdan normale dönmeye başladığını gösteriyor.

9 ve 19 Ağustos Gaziantep koronavirüs haritası ile kıyaslandığında Gaziantep'in hızla iyi gittiği gözlemleniyor. Bu sevindirici gelişme, Gaziantep'te uygulanan tedbirlerin amacına ulaşmaya başladığını ortaya koyuyor. Tedbirlere uyulmaya devam edilip, salgın daha da ciddiye alınırda Gaziantep bu beladan en az zararla kurtulabilir.

YENİ KARARLAR ETKİLİ OLDU

Aylardır vaka ve vefat sayılarının artışta olduğu Gaziantep'ten son günlerde iyi haberlerin gelmesinde Vali Gül başkanlığındaki Gaziantep İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı radikal kararlar etkili oldu. Düğün, nişan ve yoğunluğun oluştuğu yerlerle ilgili yeni uygulamalara ve yasaklara gidilmesi kentte vaka sayılarının azalmasını sağladı.

ŞAHİN: TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDAYIZ

GastroAntep Festivali ile ilgili Fox TV'ye bağlanan ve Çağla Şikel’in sorularını yanıtlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kurallara her geçen gün daha çok uyulduğunu ve koronavirüs vaka ve hasta sayısı bakımından Gaziantep’in Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyledi.

TÜRKİYE GENELİNDE SON DURUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada, Türkiye genelindeki ağır hasta sayısında artışın devam ettiğini söyledi. Koca, "Bugün yapılan yaklaşık 100 bin yeni test ile 1.509 yeni hasta tespit edildi. Ağır hasta sayımızda artış devam ediyor. Virüsü yenecek güç BİRLİKte MÜCADELEdir" dedi.

Dünkü Türkiye geneli verileri şöyle:

Test sayısı: 98.326
Vaka sayısı: 1509
Vefat sayısı: 48
İyileşen hasta sayısı: 1207

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.