"Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var" projesi

"Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var" projesi

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde hayata geçirilen "Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var" projesi kapsamında müracaat eden yetiştiriciDurmuş Kaya'ya 98ivesi koyun verildi.

Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi, Gaziantep Valiliği, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ziraat Bankası ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla yürütülüyor.

Küçükbaş hayvan varlığının arttırılması, hayvancılıkla geçimini sağlayanların gelirini yükseltilmesi, kırsalda kalkınmayı sağlayarak kente göçün önlenmesi, istihdamve çiftçininüretime teşvik edilmesinin amaçlandığıproje ile şartlarıuyan besicilere 100 bin lira faizsiz kredi imkanı sağlanıyor.

Proje kapsamında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan 110 başvuru arasından20 yıldır Bayraktepe Mahallesi'nde besicilikle uğraşan Durmuş Kaya'ya ivesi koyun verildi.

Projeye besicilik için uygun bir yeriolduğu için müracaat ettiğini belirten Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Projenin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını düşündüğümden müracaat ettim. Devletin desteğiyle 98 ivesi koyun aldım. Projede 100 bin lira hayvanlar için, 50 bin lira ise yem için destek sağlanıyor. Köyde kalmak için bir sürü nedenim varprojesine katıldığım için mutluyum. Destek olanlara teşekkür ediyorum."diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.