İlk yarının ardından, Dilek Tutun...!

İlk yarının ardından, Dilek Tutun...!
İlk yarının ardından, Dilek Tutun...!

Karabükspor maçının yazılacak ne taktik, ne bireysel, ne mücadele anlamında yorumlanacak bir hikayesi yok. Çünkü Karabükspor diye daha üç sezon öncesinin Tudor'lu, Emenike'li efsane takımı yok.

Neredeyse tamamı 2000'li Paf takım düzeyinde bir kadro sahada, ancak koşuyorlar, fakat hepsinin toplasanız bir Del Walle'nin oyun zekası, tekniği, bireyselliği etmiyor. Onun için bu maç skordan çok tabela için oynandı ve üç puan alındı, 31 puan ile ilk yarı bitti.

Tabii herkeste geçtiğimiz iki haftanın hayal kırıklığı apaçık belli oluyor. Buda normal çünkü Mehmet Altıparmak ile yakanılan sihirli dokunuş, arkasından Adilsilin denilen maddi ilaç ile takım pupa yelken giderken, önce Balıkesir, arkasından 10 kişilik Gençlerbirliği mağlubiyetleri acı gerçekleri yüzümüze şamar gibi vurdu.

Sezon başında yapılan kadro mühendisliği ve yapılanma tam bir fiyasko. Özellikle savunmanın tamanının alternatifi yok. Sadece Ahmet, Yalçın ve Mehmet Erdem'in değil, bana göre Rıdvan ve Günay'ında alternatifi yok.

Onun için özellikle devre arası bana göre orta alan ve forvette gösterişli transferler yerine tam ihtiyaca uygun defansif anlamda takıma kulübeden katkı yapacak isimler lazım. Ama bakıyorum inşallah doğru değildir, yapılan paylaşımlar, yorumlarda Olcan ve benzeri isimler piyasada dolanıyor. Örneğin Olcan bu sezon hiç top oynamamış sadece sol ayağı ile artık eski hız ve driplingi kalmamış bir şöhret. Zaten bizim onun mevkisinde tam üç tane oyuncumuz var. Kerim, Okan ve İgor o zaman neyin Olcan transferi.

Veya forvet işte Chabbi, Popeon ve destekçileri. Bu takım 32 golle ligin en fazla gol atan takımı. Lider Gençlerbirliği takımından beş gol fazla atmış.

Bu takımın sorunu belli, defansif anlamda takviye, seyirci takviyesi, başkanın, yönetimin, teknik heyetin, futbolcu grubunun inancına şehrin her kesiminin ortak olması.

En büyük transfer budur.

Birde ayrıca şu anki tablodan mutsuz olan kesime geçtiğimiz sezonun ilk yarı bitimindeki tabloyu hatırlatmak isterim.

Gazişehir takımı geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısını 11. sırada ve 20 puanla bitirmişti. İkinci yarı müthiş çıkış ile playoff ve sonrasındaki Bursa hikayesini zaten biliyorsunuz.

Şimdi ise 31 puan ve ligte 3. sıra.

O zaman bu hikayeye ve sezon sonundaki şampiyonluğa inanın, içinizden şampiyonluk için dilek tutun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.