SAVUNMADA BÜYÜK DEĞİŞİM!

SAVUNMADA BÜYÜK DEĞİŞİM!
SAVUNMADA BÜYÜK DEĞİŞİM!

Gazişehir Gaziantep'in şampiyonluğunda büyük payları bulunan savunma oyuncuları Yalçın Kılınç, Ahmet Kesim ve Uğur Arslan Kuru'nun takımdan ayrılması adeta savunmada büyük bir değişim oldu. Süper Lig'e yeni savunma oyuncularıyla başlayan Gazişehir'in savunmada şu ana kadar başarılı olamadığı görüldü.

Geçen yılın başarılı isimlerinin yerine gelen Papy Djilobodji, Alin Tosca ve Kana Bıyık henüz uyum sorunu yaşarken ligin ilk üç haftasında beklenen performansı sergileyemediler. İlk üç haftada 7 gol yiyen Gazişehir Gaziantep'te savunmanın zorlandığı gözlendi.

NEDEN GİTMEK İSTEDİLER?
Gazişehir Gaziantep'in geçen yıl en başarılı olduğu bölge savunmaydı. Kırmızı-Siyahlı takımın savunmasında görev alan Yalçın ve Ahmet ikilisinin başarılı performansına birde Uğur Arslan Kuru eklenmişti. Ancak, bu sezon bu üç oyuncunun takımdan ayrılması şaşkınlık yaratırken neden gönderildikleri merak edildi. Yalçın Kılınç'ın ikinci lig ekiplerinden Samsunspor'a gitmesi, Ahmet Kesim'in Giresunspor'a, Uğur Arslan Kuru'nun 1. lig takımlarından Akhisarspor'a gitmesi şaşkınlık yaratırken Süper Lig'de oynamak istememeleri kafaları karıştırdı.

SAVUNMAYA YENİ TAKVİYE
Gazişehir Gaziantep bu futbolcuların takımdan ayrılmasından sonra yabancı takviyesi yaptı. Alin Tosca ve Kana Bıyık ikilisini savunmaya transfer eden Gazişehir Gaziantep yönetimi ve teknik heyeti savunmayı yerli oyunculardan ziyade yabancıya teslim ettiler. Gazişehir yönetimi savunmaya Papy Djilobodji, Alin Tosca ve Kana Bıyık'ı dahil etti.

UYUM SORUNU YAŞIYORLAR
Ligin başlamasıyla birlikte ilk onbirde görev alan yeni savunma oyuncularının henüz hazır olmadıkları görüldü. Kırmızı-Siyahlı takımın yeni transferleri Papy Djilobodji, Alin Tosca ve Kana Bıyık ilk kez bir arada oynama şansı bulurken bu oyuncuların görev aldığı üç lig maçında tam 7 gol yenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.