Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Malatya ve Kahramanmaraş'ta sokaklar boş kaldı

Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Malatya ve Kahramanmaraş'ta sokaklar boş kaldı
Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Malatya ve Kahramanmaraş'ta sokaklar boş kaldı

Yenitipkoronavirüs(Kovid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında getirilensokağaçıkmakısıtlamasınaGaziantep,Şanlıurfa, Malatya, Kilis, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta büyük oranda uyuldu.

Ülke genelinde 4 Aralık Cuma günü 21.00'de başlayanve yarın sabah 05.00'te sona erecek sokağaçıkmakısıtlaması nedeniyle Gaziantep'in işlek noktalarında polis ekipleri denetim yaptı. Sokağa çıkanlara cezai işlem uygulanırkenzaman zaman anonslarla da "Evde kal" çağrısında bulundu.

- Adıyaman

Adıyaman'ın işlek cadde ve sokaklarında kısıtlamanın başlamasıyla yaşanan sessizlik, sabah saatlerinde de devam etti.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gölbaşı, Gölebatmaz ve Sıratutcaddeleriyle Atatürk Bulvarı'nda kısıtlamaya yönelik denetimgerçekleştirdi.

- Kilis

Kilis'te salgınla mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasıylasokak ve caddelerde sessizlik sürüyor.

Emniyet ekipleri, il merkezinde denetim yaparak vatandaşların kurallara uyup uymadığını kontrol etti.Belediyenin temizlik görevlileri,kent merkezinde çalışmalarını sürdürdü.

Öte yandan Kilis'te çiftçiler ve üreticiler, kısıtlama süresince ülke ekonomisine katkı sağlamak için üretime devam etti.

Demirışıkköyünde çiftçilik yapan HüseyinDeliçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada,günün ilk ışıklarıyla tarlanın yolunu tutup üretime devam ettiklerini söyledi.

Kovid-19 salgını nedeniyle sokağa çıkmakısıtlaması uygulamalarının tarım işçileri için esnetildiğini belirtenDeliçay, "Çiftçimiz ürünlerini toplamak için devletimiz bu kısıtlamadan muaf tuttu. İnsanlar aldıkları ÇKS belgeleriyle gelip zeytinlerini topluyor." dedi.

Kent merkezinde geleneksel yöntemlerle sabun üreten MehmetKeçikde talepleri karşılamak için yoğunmesai yaptıklarınıifade etti.

Salgınakarşı alınan tedbirler dolayısıyla sabunailgininarttığını ve birçok çeşit sabun ürettiğini anlatan Keçik,"Gelecek nesillerde de inşallah bu sabun üretimimiz devam eder. Üretmek her şeyden önce geliyor. Tüketiyoruz, üretirsek hem devletimiz hem milletimiz için daha yararlı olacağını düşünüyorum. Devletimizden Allah razı olsun bize bu imkanı sağlıyor. Biz burada kendi çapımızda sabunimalatı yapıyoruz.Sokağa çıkma kısıtlamasında yetkililer üretime devam edin biz yanınızdayız dedi. Biz de devletimize ve milletimize destek olmak için bu süreçte üretime devam ediyoruz. Durmak yok." diye konuştu.

- Malatya

Kentteİl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığıekipleri, sorumluluk bölgelerindeki ana arterler, kavşaklar ile caddelerde denetim yaptı.

Seyir halindeki araçları durduran ekipler,sürücülerin istisnai kişi belgelerini kontrol etti.

Öte yandanjandarma ekipleri durdurdukları araçların lastik derinliğini ölçerekkış lastiği denetimi de yaptı.

Ekipler, salgıntedbirleri kapsamında kapalı olması gereken iş yerlerini de denetledi.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da kısıtlama ilecadde ve sokaklar boşaldı.

Görevliler dışında kimsenin dışarıda olmadığı kentte, insan ve araç trafiği en düşük seviyeye ulaştı.

Kentin simgesi, tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi başta olmak üzere, Rabia, Topçu meydanlarıda ensakin günlerinden birini yaşadı.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta salgınla mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasıyla sokak ve caddelerde sessizlik devam ediyor.

Güvenlik güçleri kentin giriş ve çıkışları ile il merkezinde denetim yaparak vatandaşların kurallara uyup uymadığını kontrol etti.

Kentte, görevliler dışında cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.