Tasarım ve Beceri Atölyeleri İşbirliği Protokolü imzalandı

Tasarım ve Beceri Atölyeleri İşbirliği Protokolü imzalandı
Tasarım ve Beceri Atölyeleri İşbirliği Protokolü imzalandı

Gaziantep'te görev yapan öğretmenlerin 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde hedeflenen kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlayacak Tasarım ve Beceri Atölyeleri İşbirliği Protokolü imzalandı. Vali Gül, burada proje ile 2023 Eğitim Vizyonuna hedef gösterilen çalışmaların daha iyi daha başarılı yapılacağını kaydetti.

Valilik makamında gerçekleştirilen protokol imza töreninde teknolojinin her geçen gün hızla geliştiğini aktaran Gül, "Öğretmenlerimiz üniversitelerimizde çok iyi yetişiyor. Fakat her geçen eğitimde yeni araç ve gereçler kullanılmaya başlanıyor. Teknoloji çok hızlı gelişiyor. Öğretmenlerimiz de bu teknolojiye kendilerini en iyi şekilde hazırlamak istiyorlar" dedi.

Gül, "Proje ile Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan öğretmenlerimiz, Üniversitenin eğitim fakültesinin sağladığı imkânlarla beceri atölyeleri, dene-yap atölyeleri başta olmak üzere 2023 Eğitim Vizyonunda hedef gösterilen ve bunun temeli öğretmen olan çalışmaları, daha iyi daha başarılı bir şekilde yapacaklar, bunu birlikte başaracağız. Öğretmenlerimize yani uygulayıcılara bunun eğitimini vermeden dünyanın en iyi teknolojilerini getirsek bir tarafı eksik kalmış olur" ifadelerini kullanarak emeği geçenlere ve seminere katılacak öğretmenlere teşekkür etti.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, Gaziantep'teki eğitim modeline yeni bir bakış açısı kazandırmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü ile farklı bir yapılanmaya gidildiğini vurguladı. Gür, "Özellikle dene-yap ve tasarım beceri atölyelerinde eğitim verecek öğretmenlerimizin baştan itibaren deneyim kazanmaları gerekiyordu. Bu kapsamda Gaziantep Üniversitesi sorumluluk alarak eğitim fakültesi bünyesinde diğer fakültelerin de dâhil olduğu, öğretmenleri baştan eğiterek sadece teorik bilgilerle değil pratik ve aynı zamanda hayata dokunan projelerle deneyim kazandırmak, onlara kalite kazandırmak istedik. Özellikle sürekli eğitim merkezi üzerinden yapılacak bu proje ile Gaziantepli gençlerimiz ileride akranlarına göre daha farklı daha donanımlı bir şekilde eğitilecekler" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise öğretmenlik mesleğinin artık öğretmenin kendi meslek hayatındaki olgunlaşma sürecini ifade ettiğini belirterek, bu süreç içerisinde eğitimlerinin niteliğinin artması, içeriğinin zenginleşmesi ve birçok disipline yatkın olmalarının önemli olduğunun altını çizdi.

Proje hakkında bilgi veren Mete, "İlimizde görev yapan öğretmenlerimize seminer dönemlerinde Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliği içerisinde yaklaşık 50 saat üzerinden planladığımız bir eğitime tabi olacaklar. Bu eğitim neticesinde alacakları sertifikalar ile özellikle tasarım beceri atölyelerinde, öğretmenlerimizin derse girmeleri, eğitimlerini bu şekilde koordine etmeleri en nihayetinde de öğrencilerimize maksimum bir fayda sağlayacak nitelikte bir donanıma sahip olmalarını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrasında Vali Gül, Rektör Gür ve Milli Eğitim Müdürü Mete arasında işbirliği protokolü imzalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.