Dış Cephe Kaplama Türleri

Dış Cephe Kaplama Türleri
Dış Cephe Kaplama Türleri

Dış cephe türleri, kendi içlerinde birkaç sınıfa ve başlığa ayrılmaktadır. Bunlar inşaat sektörünün çeşitliliğine dayanır. Çünkü 21.Yüzyıl kuşağında, metropolleşen şehirlerin lügati oldukça genişlemiştir.

Durmaksızın yapılan inşalar, bu yönde sektöre atılan adımlar; dış cephe kaplama sistemlerini çoğalmaktadır. Esasında çeşitliliğin temelinde, yeni dünya düzeninin farklılıkları yatar.

Sistemlere altyapıdan ziyade, dış bir gözle bakıldığı zaman, bir arz talep meselesi olduğu anlaşılır.

Zira insanlar artık farklı konutlarda, farklı dizayn edilmiş modellerde yaşamak istiyorlar. Sonuç olarak, inşaat sektörü bunu her ne kadar sağlasa da, yeni üretimler, yeni fikirleri doğurmaktadır. Nitekim dış cephe kaplama türleri bitmeksizin, inşaat alanına alt başlıklar açmaktadır.

Peki teknolojiyle beraber gelişen bu dış cephe kaplama türleri nelerdir? Öncelikle belirtmemiz gereken husus, şantiye şeflerinin bakış açısına göre şekillenecektir. Husustan kasıt, elbette kamusal ve özel alanların istihkâmıdır. Şayet istimlak edilen alanlar da dâhil, dış cephe kaplama ve montajına dair herhangi bir veri önemlidir. Bu veriler konutların cinsini, ardından kalıp alınacak yeri belirler. Ve tabii en son, kullanıcı dileğine göre bir kaplama türü yapılır.

Dış Cephe Kaplama Türleri Nelerdir? Bilinen Hangi Tür Kaplama Çeşitleri Vardır?

Türkiye'de dış cephe kaplama sistemleri 2000 lerden sonra gelişmeye başladı. İnsanların kültürel olarak yeni sınıf binalara ve kabartmalara alışması süre gerektirdi. Çünkü batıdan başlayan yenilik furyası, inşaat sektörüne de yeni bir soluk getirmişti. Neticede Avrupai konutları benzerleri, ülkemizdeki metropol şehirlere de sıçradı. Ancak bu değişim kısa ve köklü oldu; zira batıdaki değişimi takip edenler, ofislerini bu yöne taşıdılar.

Peki bu yönde, örnek alınacak hangi tür kaplama çeşitleri vardır? Bilinen birçok cephe kaplama, yeni inşa edilecek binalar için sunulmaktadır. Özellike silikon cephe kaplama, doğal taş kaplama, ahşap cephe kaplama gibi türler çok yaygındır. Bunlardan birini alt başlıkta inceleyek olursak, şu yorumlar yapılabilir.

Doğal Taş Kaplama Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Doğal taş kaplama, artstone dokusuna sahip, dış cepheyi şekillendiren bir sistemdir. Sistemde dekoratif taşlar zigzag hâlinde birbirine kenetlenir ve yüzey şekillendirilir. Son yıllarda, site inşalarda benzer binalar hep bu sistemde kaplanmıştır. Çünkü hem yalıtımı hem de görselliği sağlayan yapı, insanların gözüne estetik gelmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.