HEYECANLANDIRAN PROJE

HEYECANLANDIRAN PROJE
HEYECANLANDIRAN PROJE

Toplumun yarısını kadınlar oluşturuyor. Ancak ülke olarak kadınların emeğinden, fikrinden yeterince yararlandığımız söylenemez. Kadının gücünden faydalanmamak kalkınma yarışındaki en önemli dezavantajlarımızdan birisi.

Çalışan kadınların oranının düşük olmasının çok sayıda nedeni var. Eğitim düzeyi, geleneksel yapı, kreş sorunu ve istihdam alanlarının yetersizliği kadınların çalışmasının önündeki engellerden bazılarını oluşturuyor.

Gaziantep, son yıllarda kadınlara yönelik çok sayıda projeye ev sahipliği yaptı. Gaziantep bu nedenle de “Kadın Dostu Kent” olarak nitelendiriliyor. Elbette bu projelerin hayata geçmesinde kentin ilk kadın belediye başkanı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in büyük payı var.

Gaziantep’te bugüne kadar kadınlara yönelik onlarca belki yüzlerce proje hayata geçirildi ama bu projelerden hiçbirisi beni “Gaziantep Kadın İstihdamı İş Atölyeleri İşbirliği Protokolü” kadar heyecanlandırmadı ve mutlu etmedi.

Kadınların önemli bölümü çalışmak, üretmek ve aile bütçesine katkı sağlamak istiyor. Ancak çalışmak isteyen kadınlar ya iş bulamıyor ya da küçük çocuklarını bırakacak yer bulamadıkları için çalışmamayı tercih ediyorlar.

Proje ile kadınlara yeni istihdam alanları açılıyor ve kreş sorunu çözülüyor. Bu kapsamda mahallelerde ayakkabı ve triko imalatının yapıldığı atölyeler kurulacak. Atölyelere yakın yerlerde de kreşler açılacak. Kadınlar sabahleyin çocuklarını kreşe bırakıp, atölyeye çalışmaya gelecekler. Akşam da çocuklarını alıp evlerinin yolunu tutacaklar.

Kadınlar çalışacağı için ailenin yaşam standartları yükselecek. Aile güçlenecek. Dolayısıyla toplum ve ülke güçlenecek. Ayrıca hem kadınlara iş imkanı sağlayan esnaf ve sanayici hem de çalışacak olan kadınlar kazanacak. Gaziantep adına, kadınlarımız adına heyecan veren, elle tutulur, somut bir proje. Herkesin kazançlı ve mutlu olduğu bu sistemin başarıya ulaşmama ihtimalini göremiyorum.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda kadınların üretime daha fazla dahil edilmesi amacıyla, mahallelerde kreşleri ile birlikte üretim atölyeleri açılmasını amaçlayan Gaziantep Kadın İstihdamı İş Atölyeleri İşbirliği Protokolü’nün imza töreninde konuşan Vali Davut Gül, projeyi kısaca şöyle özetledi:
“Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte mahallelerimizde yürüme mesafesinde olacak yerlerde atölyeler oluşturuyoruz. Buradaki bütün kurumlar, gerek Milli Eğitim Müdürlüğü, gerek meslek odalarımız, gerek Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklarımız, İŞKUR, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kısaca sektörün tüm tarafları olabildiğince, çalışmak isteyip de çalışamayan kadınlara destek verecek ve bu kadınlar mahallelerinde yürüme mesafesinde yarı zamanlı olarak çalışacaklar, çalışırken çocuklarının kreş ihtiyacını da yine çalıştıkları yerin yakınlarında çözmüş olacağız ve bu projeyi de daha sonra kooperatifleştirerek kadınların sosyal hayatta, ticaret hayatında daha fazla bulunmalarına gayret edeceğiz. Projenin özeti bu”

Proje ile yüzlerce belki de binlerce kadının hayatına dokunulacak. Sosyal sorunların büyük bölümünün ekonomik nedenlerden kaynaklandığı düşünülürse, bu proje ile yüzlerce haneye huzur, refah ve mutluluk gelecek. Emeği geçen herkese teşekkürler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.