Azez'de taşıma krizi!

Azez'de taşıma krizi!
Azez'de taşıma krizi!

Kilis'te Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye tarafına taşıma yapan Türk tırlarının Suriye tarafında bir grup eylemci tarafından yükünü boşaltmadan geri gönderildiği ortaya çıktı.

Kilis'te bulunan ve sahibinin Suriyeli olduğu iddia edilen bir uluslararası taşıma şirketinin Suriye tarafında bulunan şoförleri tarafından geri çevrilen yüklü Türk tırları sıkıntısı üzerine Kilis Valiliğinin harekete geçtiği ve olayı, ilgili kurumlara ilettiği öğrenildi.

Taşıma yapan Türk tır şoförlerini taciz eden, geri dönmeleri için yol kesen ve ilerlemelerini engelleyerek geri çeviren ve ellerindeki Google'dan Türkçeye çevirili, anlamsız pankartlar taşıyan eylemci grubun, Merkezi Kilis'te olan ve sahibinin Suriyeli olduğu iddia edilen firmadan talimatla bunları yaptığı ileri sürüldü.

Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan birkaç gündür başlayan araç geçişleri ile başlayan sıkıntı yüzünden Türk tır şoförlerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması istenirken eylem yapanlar hakkında işlem başlatılması gerektiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.