İLK İKİ HAYAL DEĞİL!

İLK İKİ HAYAL DEĞİL!
İLK İKİ HAYAL DEĞİL!

Spor Müdürümüz Mustafa Teke ve Spor Yazarımız Bedrettin Ay, Gazişehir Gaziantep'in Süper Lig şansını yorumladılar.

Spor Toto 1. Ligi'nin bitimine 5 maç kala şampiyonluk iddiasını sürdüren Gazişehir Gaziantep, 52 puanla 4. sırada yer alırken Spor Tempo'da ise Bedrettin Ay ile Mustafa Teke, Kırmızı-Siyahlı takımın ilk iki şansını yorumladılar. Rakiplerine göre daha avantajlı gözüken Gazişehir Gaziantep'in kalan 5 maçtan en az kayıpla ayrılarak bu hedefine ulaşması içten bile değil.

Gazişehir Gaziantep'in ilk iki iddiası sürerken Süper Lig şansı yükseldi. Bitime 5 maç kale 52 puanla 4. sırada yerini alan Gazişehir Gaziantep'in lider olmasa bile ikinci olarak Süper Lige çıkması içten bile değil. Şu anda 52 puanı bulunan ve Denizlispor ile arsında sadece 7 puan fark bulunan Kırmızı-Siyahlı takımın şansı her geçen gün artıyor.
Pazartesi akşamlarının en çok izlenen programı Spor Tempo'da ise Bedrettin Ay ile Mustafa Teke, Gazişehir Gaziantep'in ilk iki şansını ve Süper Lig şansını değerlendirdiler.

GAZİŞEHİR AZ KAYIPLA GEÇMELİ
Spor Tempo Yorumcusu ve OLAY Gazetesi Spor Yazarı Bedrettin Ay, geçtiğimiz yıl Süper Lig'in kapısından dönen Gazişehir Gaziantep Futbol takımının bu sezon hedefe ulaşacağını söyledi. Bedrettin Ay, canlı yayında kalan 5 haftayı yorumlayarak, "Aslında Gazişehir rakiplerine göre daha avantajlı. Önümüzdeki 5 haftada oynanacak maçlarda ne altla nede üstle ilgisi kalmayan rakipler olacak. Sadece Gençlerbirliği ile oynanacak olan maç final maçı olabilir. Boluspor, Giresunspor, Balıkesirspor maçlarını kayıpsız geçmek gerekiyor. Gençlerbirliği maçına şehrin kenetlenerek çıkması gerekiyor. O maç bu takımın kaderini belirleyecek. Zaten Karabükspor'un küme düşmesi kesinleşti. Onların bir beklentisi olacağını zannetmiyorum. Ha olaki, ilk iki olmadı. Dünyanın sonu değil. Şu anda Play-Off garanti olacak gibi. Bu takım Play-Off'tan da çıkar. Çünkü, Play-Off'a kalacak olan takımlara bakıldığında Gazişehir'in rahatlıkla bu takımları yenebilecek bir gücü var. Ama, ilk iki olmazsa siz ligi en iyi yerde bitirin ki, Play-Off eşleşmeleri avantaj olsun. Bundan sonraki haftalarda o oynadı, bu oynamadı eleştirilerini bir kenara koyarak Mehmet Altıparmak ve futbolculara güvenmeliyiz. Çünkü, yola bunlarla devam edeceğiz. Mehmet hocanında formayı kim hak ediyorsa ona vereceğine inanıyorum. Mesala, Del Valle'yi kazanmalıyız. Moussa Sow yerine Poepon'da ısrar edilmeli. Çünkü, Poepon gole daha yakın bir isim. Moussa Sow, maç eksikliğinin sıkıntısını yaşıyor. Birde orta alanda bu takıma lider lazım. Oyunu yönlendirecek birisi olmalı. Kalan 5 haftada böyle bir futbolcuya ihtiyaç var. Ben Gazişehir'in Süper Lig şansını yüksek görüyorum" dedi.

FİNAL MAÇI GENÇLERBİRLİĞİ İLE
Spor Müdürümüz Mustafa Teke, ligin bitimine 5 maça kale Gazişehir Gaziantep'in şampiyonluk ve Süper Lig şansını yorumladı. OLAY TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan Spor Tempo'da kalan 5 maçı büyüteç altına alan Mustafa Teke, "Gazişehir'in final maçı Gençlerbirliği ile kendi sahasında oynayacağı maç olacak. Ama, o maça gelene kadar önümüzde Boluspor, Giresunspor ve Balıkesirspor maçları var. Siz bu üç maçtan en az kayıpla ayrılmanız halinde ilk iki şansı daha yüksek olacak. Gençlerbirliği karşılaşmasında ise şehrin, taraftarların, yönetimin, basının, teknik heyet ve futbolcunun kenetlenmesi gerekecek. Bu maçla birlikte Gazişehir'in ilk iki şansı yüksek olacağını sanıyorum. Üstelik beni umutlandıran bir başka konu ise takımın başında geçen yıldan tecrübeli ve bu ligin en iyilerinden birisi olan Mehmet Altıparmak var. Geçtiğimiz sezon kimse Erzurumspor'un Süper Lige çıkacağına ihtimal bile vermiyordu. Ama, Mehmet hocanın söylediği gibi lige nasıl başladığın değil, nasıl bitirdiğin önemli. Mehmet hocada umuyorum tecrübesiyle, bilgi birikimiyle bu takımı Süper Lige taşıyacaktır. Sezon sonuna kadar transfer yapamayacağımıza göre bu futbolcu kadrosuna sahip çıkıp, onlara güvenmek zorundayız. Kimse, o oynadı, bu oynamadı diyerek moralleri bozmamalı. Kritik bir sürece girdik. Bakın Adil Konukoğlu gibi bir başkana sahip bu kulüp. Tecrübeli bir hocası var. Fert fert bakıldığında iyi bir kadrosu var Gazişehir'in. En azından ben Adil başkanın emeklerinin boşa gitmeyeceğine inanıyorum. Fikstür avantajı var. Bu avantajı iyi kullanırsak Gençlerbirliği maçıyla birlikte bu takımın ilk ikiden Süper Lige adını yazdıracağına inanıyorum. Haa, olmazsa Play-Off var. Sonuçta Play-Off'tan da ilk ikiden de Süper Lige çıkıyorsun. Ha ilk ikiden çıkmışsın, ha Play-Off'tan. Bu sezon ne olursa olsun tek hedef Süper Lig. Ben inanıyorum. Bu takım çıkacak" diye yorumladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.