ŞAHİN, TAHMAZOĞLU, FADILOĞLU'NA ALKIŞ, UZER ÖZÜRÜ KABUL EDİLDİ, DOĞAN TEK BAŞINA, DEMİR SİYASETİN YENİ OYUNCUSU, TUNCEL CHP'NİN YÜZÜNÜ AĞARTTI

ŞAHİN, TAHMAZOĞLU, FADILOĞLU'NA ALKIŞ, UZER ÖZÜRÜ KABUL EDİLDİ, DOĞAN TEK BAŞINA, DEMİR SİYASETİN YENİ OYUNCUSU, TUNCEL CHP'NİN YÜZÜNÜ AĞARTTI
ŞAHİN, TAHMAZOĞLU, FADILOĞLU'NA ALKIŞ, UZER ÖZÜRÜ KABUL EDİLDİ, DOĞAN TEK BAŞINA, DEMİR SİYASETİN YENİ OYUNCUSU, TUNCEL CHP'NİN YÜZÜNÜ AĞARTTI

2 aydan bu yana "Seçimle yatıyoruz, seçimle kalkıyoruz." Nihayet seçim bitti. Gaziantep'te kazanan yine 2002 yılından bu yana tüm seçimlerde olduğu gibi AK Parti rekor oyla kazandı. Kazanan belediye başkanları sayın Şahin, sayın Tahmazoğlu, sayın Fadıloğlu, sayın Kılıç, sayın Sarı, sayın Vural, sayın Kavak ve sayın Sakaroğlu yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Hep söylüyorum tüm belediye başkanları seçilenlere "Kibir ve şımarmanın" kurban olmayın. İnsanlara dokunarak gönül belediyeciliği yapmanız gerekiyor. Kazandıktan sonra önemli olan daha fazla hizmet yapmaktır. AK Parti böylece Gaziantep'te 31 Mart damgasını vurdu. Sayın Şahin 2014'teki % 55'lik oyunu herşeye rağmen yakaladı. Tahmazoğlu 5 puan artırırken, Fadıloğlu'da oyunu korudu. MHP'nin Oğuzeli adayı Sait Kılıç başarılı bir oy alarak tekrar ikinci kez başkan oldu. Karkamış MHP adayı Seydi Yılmaz'da her nedense başarılı olamadı. MHP Gaziantep'te Oğuzeli'yle yetindi. CHP'ye gelince adeta bir hezimet yaşanıyor. Daha önce Şahinbey'de 8 ve Şehitkamil'de de 8 belediye meclis üyesi bulunan CHP hem aldığı oylarla, hem de il başkanlarının sürekli değişmesi CHP'yi adeta Gaziantep'te şok yaşattı. Bu dönem CHP Şahinbey'de 6 ve Şehitkamil'de de 5 belediye meclis üyesi aldı. Büyükşehir'de de Şahinbey'de Yılmaz Kireç, Şehitkamil'de de Beyhan Külekçi meclis üyesi oldular. Kim ne derse desin Gaziantep'te İYİ Parti Büyükşehir'de Ejder Demir bana göre iyi bir oy grafiği çizdi. % 17 gibi Ejder Demir oy alarak, MHP'de olduğu gibi başarısına bir imza daha attı. İYİ Parti hem Şahinbey, hem Şehitkamil'de de hiç bir belediye meclis üyesi çıkartamayarak, başarısız oldu. Yani tek kelime İYİ Parti Büyükşehir'de iyi iken, ilçelerde adeta bir hezimet yaşadığını da herkesin kabul etmesi gerekiyor.

TALİHSİZ OLAY HİÇ BİR OY KAYBETTİRMEDİ

Gaziantep'te seçime 6 gün kala talihsiz bir olay olan "Gaziray" hiç bir etki göstermedi. Sözü söyleyen AK Parti'nin uzun yıllardır milletvekilliği ve il başkanlığını yapan sayın Uzer'in de hızlı bir şekilde özür dilemesi seçmen tarafından alınan sonuca bakarsak affetmiş oldu. Yani tek bir söz söyleyeyim. Uzer'in özürü kabul edilince, vatandaşta AK Parti'ye her seçimde olduğu gibi oylarını gönderdi. Esas burada kazanan yine AK Parti olurken, sosyal medyada adeta "Talihsiz sözle ilgili" söylenen ve yürütülen kampanya demekki 3-5 kişi tarafından "Bir bardak" su da fırtına kopartmışlar. Şunu net olarak söylüyorum. Gaziantep seçimlerinde "Sosyal medya" resmen AK Parti'nin gücü karşısında mağlup olmuştur. Burada önemli olan birşey vardır. Krizi sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin gerçekten de talihsiz sözle ilgili olayı çok iyi yönetmişlerdir. Burada başta tüm AK Parti'nin üst düzey yöneticilerini kutlamak gerekir. İyi günde herkes senin dostun olurken, kötü günde herkes düşmanın olur. Sayın Uzer'e de AK Parti'nin tüm ferdleri sahip çıkmıştır. Kendisini de 31 Mart seçimlerinde mahçup etmemiştir. Kim ne derse desin, AK Parti aralarında ne kadar sorun olursa olsun son dakikada hepsi el ele vererek, krizleri çok rahat aşıyorlar. Ben son olarak da şunu söyleyeyim. Sayın Şahin'de CNN Türk'te 40 Soru Buket Aydın'ın sorularını yanıtlarken gerçekten de içten cevap verince seçmen üzerinde bütün algı operasyonları bir anda yok etti. Yine medyayı en iyi kullanan da Gaziantep'te AK Parti oldu. Kazasız belasız bir seçim olması Gaziantep açısından da iyi oldu.

TEK BAŞINA DOĞAN % 26

Kim ne derse desin teşkilatı olmayan, il binası olmayan, sandık görevlisi olmayan DSP adayı Celal Doğan herşeye rağmen % 26 gibi bir oy aldı. Bana göre Celal Doğan CHP'den oy alamazken, HDP'den ve kararsız seçmenden iyi bir oy aldı. Gerçekten de Doğan CHP-İYİ Parti adayı olsaydı daha fazla oy alabilirdi. Yinede sayın Celal Doğan bu seçimde kimseye bir laf söylemeden ve sataşmadan seçim atmosferini çok iyi yönetti. Biz sayın Celal Doğan'a siyasi hayatında başarılar diliyoruz.

DEMİR KİMLERİN OYUNU ALDI?

Ejder Demir babadan, dededen MHP'lidir. Yıllardır da ülkücü harekatın içerisindedir. Her nedense MHP'nin tüm milletvekili seçimlerine hep 3. sıradan girdi. Ve 2 seçildi, bir türlü kendine sıra gelmedi. Herşeye rağmen Ejder Demir genç olması nedeniyle İYİ Parti ve CHP ittifakında bana göre iyi oy aldı. Hem MHP, hem CHP, hem de gençlerden oy alarak % 17'ye ulaştı. Ejder Demir'in oyu 165 bin dolayındadır. Yine herşeye rağmen iyi bir seçim süreci yönetti. Bence Ejder Demir bundan böyle İYİ Parti'de yapılacak bir genel seçimlerde çok rahatlıkla birinci sıraya gelerek milletvekili olacağını da söyleyebilirim. Sayın Demir'in seçmen üzerinde büyük bir algısı var. Herkesi yanıltan bana göre yüzde 17 oy alması başarıdır. Önümüzdeki dönemlerde yapılacak siyaset arenasında her yerde Ejder Demir'i görebiliriz. Benim son olarak da kendisine tavsiyem. Eğer aday olacaksan bundan böyle İstanbul'da değilde, Gaziantep'te yaşamalısın sözümü de unutmasın.

NESRİN TUNCEL CHP'NİN YÜZÜNÜ AĞARTTI

CHP'nin Şehikamil bayan adayı Nesrin Tuncel, 2002 yılından bu yana belediye ve genel seçimlerde bütün imkansızlıklara rağmen % 30 dolayında oy olarak Gaziantep'te merkez ilçe Şehitkamil'de yüzünü ağartarak büyük bir başarıya imza attı. Tuncel gezmedik, çalmadık bir kapı bırakmadı. Bütün seçmenlerin bana göre gönlünde taht kuran biri oldu. CHP Gaziantep il başkanlığı döneminde de Nesrin Tuncel yine başarılara imza atarak, bu seçimde de teşkilatçı, örgütçü ve yönlendirmeyi iyi bilen bir aday oldu. Herşeye rağmen Tuncel bana göre bundan sonra CHP'de 2014 seçimlerinde % 22 oy alan milletvekiliği de yapan Mehmet Şeker gibi yapılacak genel seçimlerde milletvekili olacağını şimdiden rahatlıkla söyleyebilirim. Demekki üreten ve çalışan varsa Şehitkamil seçmeni ona herşeye rağmen oy veriyor. Tuncel'e de şunu söylüyorum. Üzülme. Daha yaşınız genç, daha yapılacak çok seçim var. Burası Türkiye, herşey olabilir. Bana göre seçimi kaybetmedin. CHP'nin yüzünü ağartan bir başkan adayı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.