Türkiye ortalamasının altındayız

Türkiye ortalamasının altındayız
Gaziantep Valisi Davut Gül, İl Pandemi Kurulu toplantısının ardından alınan yeni kararları açıkladı.

Vali Gül, birinci derece akrabalar harç olmak üzere hasta ve taziye ziyaretlerinin yüz yüze yapılmamasına karar verildiğini bildirdi.

GAZİANTEP’TE SON DURUM NE?

Sosyal medya hesabı üzerinden toplantıda alınan kararları duyuran Vali Gül, Gaziantep’in vaka sayısı ölüm oranı ve yoğun bakım hasta sayısının Türkiye ortalamasının altında olduğunu kaydetti. Test sayısı ve kapasitesinin de yeterli olduğunu ifade eden Gül, şunları kaydetti: “Test sayımız, test kapasitemizin yeterli olduğu memnuniyetle görülmüş ve iyileşmenin devam etmesi için ilave tedbirler alınmıştır.”

Gül, yeni yasaklarını da açıkladı: “AVM, Fabrika ve diğer iş yerlerindeki çalışan ve müşterilerin maskesiz olduğu, sosyal mesafenin olmadığı 2.kez tespit edildiğinde 15 gün kapatma cezası uygulanacaktır. Personel servisleri % 50 kapasite ve maske kuralını 2.defa ihlal ettiklerinde 15 gün trafikten men edilecektir.”

Maske satışının da serbest olduğunu ve azami fiyatının 1 TL ve 5’erli paketler içerisinde el değmeden satılabileceğini kaydeden Gül, hasta ve taziye ziyaretlerine ilişkin yasağı da şu ifadelerle duyurdu: “Birinci derece akrabalar hariç olmak üzere hasta ve taziye ziyaretlerinin yüz yüze yapılmamasına karar verilmiştir. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.