Bütçe maratonu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başladı

Bütçe maratonu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başladı
TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer: "2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri Plan Bütçe Komisyonunda bugün başladı. Komisyon görüşmeleri 29 Kasım 2019 Cuma günü sona erecek. 2011 yılından itibaren Türkiye bütçesinin komisyon çalışmalarına 9. kez katkı sunmaya devam ediyoruz.”

Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, 2020 Yılı Bütçesinin, yüzde 5'lik büyüme ile ekonomide büyük bir toparlanmaya neticede iş gücüne katılımın ve istihdam oranlarının da artışına hizmet edeceğini söyledi.

2020 yılında finansal istikrarın güçlendirilmesi, tasarrufların artırılması ve dış finansman bağımılığının azaltılmasının hedeflendiğinin altını çizen Gaziantep Milletvekili ve Plan ve Bütçe Sözcüsü Nejat Koçer, bütçenin temel hedefleri destekleyici nitelikte olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda geçen hafta gerçekleştirdiği sunumun ardından, bugün başlayan, teklifin tümü ile Sayıştay raporları üzerindeki görüşmelerin üç hafta süreceğini söyleyen Koçer, komisyon görüşmelerinin ardından teklifin Meclis Genel Kurulunda kanunlaşacağını belirtti.

Koçer “Türkiye’nin Yeni Ekonomi Programında yer alan ekonomi politikalarına ve büyüme başta olmak üzere temel hedeflerine hizmet edecek olan 2020 yılı bütçemiz ülkemize milletimize hayırlı olsun" dedi.

Milletvekili ve Komisyon Sözcüsü Koçer,

"2020 yılı bütçe giderlerinin önceki yıla göre yüzde 14'lük artışla 960 milyar liradan, 1 trilyon 95 milyar liraya çıkması planlanmaktadır. Bütçe gelirlerinin ise 880 milyar liradan 956,6 milyar liraya yükselmesi öngörülmektedir. Vergi gelirlerinin yüzde 17,5 artışla 785 milyar, vergi dışı gelirlerin de 172 milyar liraya ulaşacağının öngörüldüğü 2020 Türkiye bütçesi, sağlam ve sürdürülebilir gelirlere dayanan, bu gelirlerin vatandaşa hizmeti esas alan bir anlayışla kullanılmasını temel öncelik olarak hedefleyen bir bütçedir. Bir önceki yıl 113 milyar 813 bin TL olan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi yüzde 10,2 artışla 125 milyar 396 milyon 862 bin liraya yükselmiştir. Bu da bütçe giderlerinin yüzde 16 dan fazlasının tek başına eğitime ayrılmış olması anlamına gelmektedir. Sağlık Bakanlığına yüzde 21,6 artışla 58 milyar 755 milyon 417 bin lira, Milli Savunma Bakanlığına yüzde 15,9 artışla 53 milyar 859 milyon 342 bin lira ödenek tahsis edilmiştir. Yeni Ekonomi Programı kapsamında açıklanan ekonomik, mali ve sosyal hedeflerle uyumlu olarak hazırlanan 2020 bütçesi, Yeni Ekonomi Programı kapsamında önümüzdeki 3 yılda istihdamı 3,2 milyon kişi artırarak, 2022'de işsizliği yüzde 9,8 indirme hedefine ulaşmamızı sağlayacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.