Kartlı Geçiş Sistemleri Nasıl Çalışır?

Kartlı Geçiş Sistemleri Nasıl Çalışır?
Kartlı Geçiş Sistemleri Nasıl Çalışır?

Çok sayıda kişinin çalıştığı işyerlerinde, otoparklarda ve benzeri alanlarda artık kartlı geçiş sistemleri kullanılıyor. Hayatta en çok kolaylaştıran teknolojilerden biri olarak değerlendirilen kartlı geçiş sistemleri turnikelerin, kapıların ya da bariyerlerin açılıp kapanmasını sağlayan sistemlerdir. Özellikle güvenlik noktasında önemini çok daha net bir şekilde belli edebilen bu sistemler gün geçtikçe daha da yaygın bir şekilde kullanılmaya devam ediyor.

Genellikle personel takip sistemi olarak düşünülse de aslında kartlı geçiş sistemlerinin çok daha farklı faydalarının olduğunu da belirtmek gerekir. Biyometrik sistemler tarafında yer alan bu sistemler aynı zamanda erişim kontrol sistemi ya da geçiş kontrol sistemi gibi farklı isimlerle de adlandırılabiliyor. Belirli alanlara sadece yetkisi olan kişilerin girebilmesi, personelin işe giriş ve çıkış saatlerini kontrol edilebilmesi gibi detaylar bile kartlı geçiş sistemlerinin hayatı ne oranda kolaylaştırdığını ortaya koyabiliyor.

Son derece pratik ve kullanışlı bir sistem olması da göz ardı edilmemelidir. Bu sistemden faydalanan kişiler de sadece kartı belirli bir cihaza okutarak saniyeler içerisinde giriş çıkış yapabiliyorlar. Bu sayede gerekli kontroller için uzun süre zaman ayrılmasına gerek kalmıyor. Bir anlamda gereksiz bir zaman kaybını ortadan kaldıran sistemlerden biri olduğunu belirtebiliriz. Bu arada kartlı geçiş sistemleri teknolojinin büyük bir hızla ilerlemesi sayesinde artık çok daha donanımlı bir yapıya kavuştu.

İhtiyaca yönelik olarak şekillenebilen ve kurulumunun son derece pratik bir form kazandığı kartlı geçiş sistemleri uyarı sistemleri ile entegre bir şekilde de çalışabiliyor. Bu sistemlerin tüm giriş çıkışları bilgisayar ortamına aktarabiliyor olması ve aynı zamanda istediğinde arşiv bilgisi olarak aktarılabilmesi kartlı geçiş sistemlerinin en önemli teknolojik donanımlarından biridir. Ülkemizde kartlı geçiş sistemi dendiğinde akla gelen ilk platform Netser.com.tr oluyor.

Firmalar, iş hanları, özel bölümler, okullar, hastaneler, depolar, siteler, plazalar ve fabrikalar başta olmak üzere pek çok alanda kullanılabilen bu sistemler hakkında daha detaylı bilgi almak için Netser internet sitesi ziyaret edilebilir. Bu sistemlerin tam olarak nasıl çalıştığı ve binanın yapısına uygun olarak nasıl özelleştirildiği gibi farklı soruların yanıtlarına ulaşmak için de bu internet sitesi ziyaret edilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.