Gaziantep'in farkı var

Gaziantep'in farkı var
Gaziantep'in farkı var

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentin diğer şehirler, hatta ülkelerden en önemli farkının kaliteli ürünü ucuza üretme ve pazarlama gibi bir şansının bulunması olduğunu söyledi

Domotex Türkiye 2019 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı. Gaziantep Valisi Davut Gül, burada Gaziantep'in diğer şehirlerden, hatta ülkelerden farkının, en kaliteli ürünü, en ucuza üretme ve pazarlama gibi bir şansının bulunması olduğunu belirterek, "Bu rekabet üstünlüğünü ülkemizin, şehrimizin, insanlığın hizmetine sunmamız lazım. Kent olarak geniş bir potansiyele sahibiz. Fuarların da ciddi katkısı oluyor" dedi.

"PAZARLAMACI GİBİ GEZECEĞİZ"
Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Sanayi Odası, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) ve Gaziantep Halıcılar ve Dokumacılar Odası iş birliğiyle gerçekleştirilen fuarda alım heyetlerinin Gaziantep'e getirilmesi noktasında girişimlerde bulunulmasına vurgu yapan Vali Gül, "Özellikle Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, alım heyetlerini getirilmesi noktasında aktif rol oynuyor. Bize düşen, fuarlarımıza olabildiğince alım heyetlerinin getirilmesini sağlamak ve adeta birer pazarlamacı gibi bu ülkeleri tek tek gezmemiz" diye konuştu.

"ÜRETİM VE TİCARETİN BAŞKENTİ"
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Gaziantep'in Türkiye ve bölge için model bir kent olduğunu dile getirerek Türkiye genelinde sanayi işletmelerinin yüzde 3'ünün Gaziantep'te yer aldığına ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sanayileşmede Gaziantep'in lider bir şehir durumunda olduğunu kaydetti. GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan ise Türkiye'nin yaklaşık 2,3 milyar dolarlık halı ihracatıyla dünyada ikinci ülke konumunda olduğunu belirterek, "Türkiye'deki halı üretimi ve ticaretinin başkenti ise 1 milyar 550 milyon dolarlık ihracata sahip Gaziantep'tir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.