Sir Ferguson, Sir Sakıp Özberk

Sir Ferguson, Sir Sakıp Özberk
Sir Ferguson, Sir Sakıp Özberk

İngilizlerin Sir Alek Fergusonu 1941 Glasgow, İskoçya doğumlu şu anda 78 yaşında. Futbolculuk kariyeri pek parlak değil, teknik adamlık kariyeri İskoçya'nın sıradan takımları St Mirren, Aberdeen ile başladı ama 1986 yılında 45 yaşında İngiltere liglerinin en köklü takımı Mancester United'in başına geçti, bir yıl, iki yıl, üç yıl değil tam 27 yıl bu takımın başında kaldı.
Kırmızı Şeytanlar diye anılan takımla hem kendi liginde, hemde dünyanın her türlü organizasyonunda kaldırmadığı kupa kalmadı.
72 yaşında kendisi artık yeter deyince görkemli bir uğurlama ile emekli edildi. Ama unutulmadı Old Trafford stadının en ihtişamlı koltuğu, locası kendisine tahsis edildi. Her maç öncesi şoför kendisini evinden alıp, stada getiriyor, Sir Old Trafforda ayak bastığında ismi anons edilip 60 bin kişi kendisini alkışlarla karşılıyor. Ayrıca istediği her deplasmana takımla birlikte götürülüyor.
Ya bizde ki tablo ;
Sir Sakıp Özberk ;
1945 Gaziantep doğumlu 75 yaşında.
Futbolculuk kariyeri Reyhanlıspor, Ankaragücü, Adana Demirspor ve Gaziantepspor.
Teknik adamlık kariyeri ise ;
Siirt, Petrolofisi, Adana Demirspor, Zeytinburnuspor, Altay, Bursaspor, Denizli, Samsun, Diyarbakır, Konya, Ankaragücü, Rizespor ve tam dört kez Gaziantepspor'a gitmiş gelmiş.
Görüldüğü gibi Anadolu'da çalıştırmadığı takım kalmamış, Gaziantepspor ne zaman başı sıkışsa gel demişler, koşarak gelmiş.
Gaziantepspor onunla birlikte önce İnter Toto Kupasına, sonra UEFA Kupasına katılmış.
Kariyerinde Zeytinburnuspor ve Adana Demirspor ile iki şampiyonluğun yanı sıra inanılmaz yerli futbolcuları Gaziantepspor'a ve Türk futboluna kazandırmış.
Sonra ne olmuş, Sir Alek Ferguson gibi uğurlanmış mı dediğinizi duyar gibi oluyorum.
Allah aşkına bırakın kendini stada maça, açılışlara, özel organizasyonlara adını anan, bilen bile yok. Şimdi ne durumda soran bile yok.
Yıllardır Türkiye ve Avrupa'da rakiplerle boğuşan Sakıp Özberk yani Sir Sakıp Hoca şimdi Parkinson ve Alzheimer ile savaşıyor.
Ama 50 yılını futbolcu, yardımcı hoca, teknik adam olarak verdiği bu şehir ve spor kulübü başkanı, yöneticilerinin haberleri dahi yok. Çünkü öyle bir dertleri yok.
Onlar ligte sekiz sarı kart gören, hakem camiasını, tüm takımları, teknik adamları bize düşman eden, Corona çıkınca bizler iki aydır Başpınar'ın ötesine çıkamazken özel uçakla yanına doldurdukları avanesini yeniden özel uçakla Gaziantep'e getirme peşindeler. Bence Fahrettin Koca'ya rica etsinler İsveç'e yaptığımız bir operasyonun benzerini bu Şumudica'ya yapsınlar.
İşte İngiltere'daki Sir, işte buradaki Sir ;
Siz şaşırabilirsiniz ama ben şaşırmadım.
Çünkü bu ortamda kendilerine önerilen bu memleketin değerleri İsmet Savcılıoğlu, Mehmet Polat ve Ali Güneş isimlerini duyunca geçin bunları deyip, İstanbul'dan altı aylığına İbradi'yi getirip 180 bin tl peşin veren,
Tüfad Başkanını, bu takımı 30 yıldır takip eden spor yazarlarını tanımayanların Sakıp Özberk'i tanımamaları gayet doğal.
Vefa dediğinizi duyar gibiyim....!
Onlar için bir semt ve boza adı....!
Kalın sağlıcakla...!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.