GAZİANTEP BARIŞ DURAĞI, POMPALI REZALETİ, MAKAM BOLLUĞU VE CİMER İNTİKAM ŞİKAYETLERİNİ İŞLEME KOYMAMALI

GAZİANTEP BARIŞ DURAĞI, POMPALI REZALETİ, MAKAM BOLLUĞU VE CİMER İNTİKAM ŞİKAYETLERİNİ İŞLEME KOYMAMALI
GAZİANTEP BARIŞ DURAĞI, POMPALI REZALETİ, MAKAM BOLLUĞU VE CİMER İNTİKAM ŞİKAYETLERİNİ İŞLEME KOYMAMALI

KÖŞE YAZISINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

https://youtu.be/oZwgI-BxjzM

Şehrimizin her zaman hareketli olduğunu söylememe gerek yok. Çünkü hareket olan yerde, berekette olur. Bunu böyle kabul etmemiz gerekir. Biliyorsunuz ki Barış Pınarı harekatı önemli şehirlerden biri de Gaziantep'tir. Bu nedenle, sayın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanlar sınır boylarını geziyor, denetliyor. Gaziantep'e de mutlaka uğruyor. Ayrıca bölgenen en büyük havalimanı olan Gaziantep'te de şehitlerimize de son yolculuk yapılıyor. Hem de Kozmopolitlik bir şehir olan Gaziantep Barış Pınarı Harekatında da önemli rol oynuyor. Mehmetçiklerimiz de Allah'ın izniyle vura vura hedeflerine doğru ilerliyor. Allah'ın yardımıyla da ilk etapta Resulaynı tamamiyle aldık. Yeni hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Her geçen gün de Barış Pınarı Harekatının faydalarını sınırdaki teröristleri temizleyerek de şehirimiz daha da güvenli olacaktır. Bu nedenle Barış Pınarı Harekatında Gaziantep önemli bir durak olduğunu vurgulamak gerekir. Bu haftaki konularımız arasında Pompalı Tüfek Rezaleti, Kent Konseyindeki Makam bolluğu ve Teknik takipler bu kadar basit suçlardan olmamalıdır konularına dikkat çekmek istiyorum.

POMPALI TÜFEK 2 TL TAKSİTLE

Gaziantep öyle bir şehir ki; nüfus açısından her türlü olaylara gebe bir şehirdir. Neden böyle söylüyorum? Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Mahallesi Hürriyet Caddesinde bir vatandaş bir büfeye 2 TL taksitle aldığı Pompalı Tüfekle girerek, Kaçak İçki istedi. Büfeci de vatandaşa içkiyi vermeyen büfeciye Pompalı Tüfekle saldırarak, dehşet yaşattı. Burada dikkat çekmek istediğim, 2 TL taksitle satılan Pompalı Tüfeğin neler yapacağını anlatmaya çalışıyorum. Bu kadar kolay olmamalıdır. Ateşli silahlar kanununda da mutlaka bu tür silahların satışını belli şartlara bağlanması gerekiyor. İsteyen 2 TL taksitle aldığı pompalı tüfekleri arabasının arkalarına koyarak, her hangi küçük bir sollamada dahi yaşatacağı dehşeti anlatmama da hiç gerek yok. Büfecinin vatandaş arasında Kaçak İçki isteyip vermeyince neler olduğunu fotoğrafını da tahlil etmeye hiç gerek yok. Bence hayatın ne kadar beleş olduğunu da söylemem gerek. Küçük bir tartışmada çıkacak kavganın nasıl sonlanacağını da söylememe gerek yok. Bir an önce ilgili kişiler Pompalı Tüfek'in 2 TL'ye taksitle engellemesinin yanı sıra ateşli silahlar kanununda değişiklik yapılarak çok kolay silah elde edilmesi engellenmesi gerektiğine inanıyorum.

KENT KONSEYİNDE MAKAM BOLLUĞU

Gaziantep'in en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Kent Konseyi'nde eski Ticaret odası Başkanı Mehmet Aslan, uzun bir görev yaptıktan sonra tekrar aday olmadı. Kendisine yakışanı yapmış sayın Aslan. Ama Kent Konseyi'nde tek listeyle seçime gidildi. Seçimlerde sayın Doktor Samet Bayrak başkan seçildi. Samet doktorum gerçekten de Gaziantep sevdalısı bir yapısı vardır. İyi de bir insandır. Yardımsever kişiliğinden dolayı da herkes tarafından sevilir. Daha önceki Kent Konseyi seçimlerinde de sürekli tek liste seçimlerini de eleştirmesine rağmen kendisi de "Büyük laf yaptığı" için aynı şekilde tek listeylede başkan oldu. İnşallah iyi işler yapar. Gaziantep'in sorunlarını da ortak akılla çözer. Ama benim sayın Samet Bayrak'a söyleyeceğim tek söz vardır; Bu kadar başkan yardımcısının ne gereği var?, birilerini mutlu etmek için makam üretmeye gerek yok. Kendisi de çok iyi bilir ki, sivil toplum örgütleri hep başkanlar çalışır. Yetkilerini de başkasına vermez. Verenlerde emir-komuta zincirinde yürütürler. Halbuki Kent Konseyleri, şehirin sorunları konusunda hızlı karar verilmesi gereken bir yerdir. Yaptırım gücü vardı desem, vardır derim. Bu kadar çok başkan yardımcısı bence daha iyi hizmet yapılmasını engelleyeceği düşünce içerisindeyim. Şu son sözümü de söylemek istiyorum. "Horozu çok olan köyün sabahı geç olur" sözünü de hatırlatmak istiyorum. Dinleyen olursa.

CİMER İNTİKAM ŞİKAYETLERİNİ İŞLEME KOYMAMALI

Geçen gün bir olay dikkatimi çekti. Bir kadın, bir kişiyle aşk hayatı yaşıyor. Erkek arkadaş, kadını sarhoşluğundan faydalanarak dövüyor. Her yeri kadının yara bere oluyor. Kadın da hemen en yakın karakola giderek kendisini erkek arkadaşının dövdüğünü söylüyor. Erkek arkadaşı hakkında da darp etmekten ilgili Cumhuriyet Savcılığı işlem yapıyor. Buraya kadar çok normal. Kadının erkek arkadaşı daha sonra intikam amaçlı CİMER'e ve diğer kuruluşlara "Fuhuş yapıyor" diye şikayette bulunuyor. Halbuki kadının fuhuş yapıp, yapmadığı henüz bilinmiyor. Kadın erkek arkadaşıyla birlikte olurken aşk, kendi olmayınca fuhuş oluyor. CİMER'de Gaziantep'in Cumhuriyet Savcılığına veya gider kuruluşlarına bu kadının "Fuhuş yaptığı" iddiasının araştırılmasını istiyor. İlgili kuruluşlarda gerekli yerlerden izin alarak, kadına hem teknik takip yapılıyor, hem de telefonun IME'inden tespit edilerek, izlenmesine karar verdiği iddia ediliyor. Tabi bizim ki burada elimizdeki bilgilere göre bir insan biriyle kavga ettiğinde onu şikayet edince hemen en kolay yol seçiliyor. Bu yolda CİMER oluyor. İlgili kurumlardaki bu tür şikayetlerinin alt yapıları incelenerek, ondan sonra teknik takip veya telefonun dinlemelerini istiyorum. Böyle kolayca bir şikayet sonunda Cumhuriyet Savcılıkları CİMER'den şikayet ediliyor diye işlem yapmak zorunda değillerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'da her yerde her zaman söylediği bir laf vardır, "Benim adımdan kimse korkmamalıdır. Adımın üzerinden de insanlara da yanlış yapılmamalıdır" sözünü de hatırlatmak istiyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.