Saç Ekimi Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Saç Ekimi Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Son yıllarda en fazla ihtiyaç duyulan ve tercih edilen yöntemlerden biri de saç ektirme yöntemidir. Çeşitli sebeplere bağlı olarak, insanların saçlarında ki dökülmeler, kellik boyutuna varabilir ve estetik bir görüntü oluşturmaz. Bunun çözümü elbette ki saç ekimi yaptırmaktır. Saç ekimi işlemi yapılırken, iki yöntem uygulanır. Bunlar FUE ve DHI yöntemidir. İkisinin birbirinden ayrılan yönü, ekilme yöntemidir. FUE yöntemi daha eski dönemlerden bu yana uygulanır. DHI ise son yıllarda ortaya çıkan, teknolojik bir yöntemdir. İkisinin de yapılma işlemi bazı yönlerden benzerlik gösterir. FUE yönetimde daha fazla greftler kullanılır. Uygulama geniş bir alana, seyrek olarak uygulanır. DHI yöntemin de ise greftler sıktır ve uygulama alanı dardır. Hangi işlemin yapılacağına, hekimin hastayı muayene etmesi sonucunda karar verilir. DHI yöntemi sakal ekiminde de etkilidir. Altın mikro iğnelerle ekim işlem yapılır ve sonrasında altın krem uygulanarak, hızlı iyileşme sağlanır. Kellik oranı yüksek olan kişilerin, FUE yöntemini tercih etmesi daha doğrudur. Tek seansta 4500-5000 tane greft uygulanabilir.

Saç ekim işlemleri bir kaç saat içinde yapılabilir. Duruma göre, bir kaç saatte de bitebilir. Saç dökülmesinin neden kaynaklandığı da, ekim işleminden önce araştırılmalıdır. Tedavinin yanı sıra, vitamin takviyesi de yapılabilir. Saç ekiminin etkisi ömür boyu sürebilir. Ayrıca saç ekildiği, dışardan bakılınca, belli olmaz. Herhangi bir iz kalmaz. En iyi saç ekimi için, öncesinde araştırma yapmak, başarılı sonuçlar almayı sağlar.

Saç Ektirme Nasıl Yapılır?

Saç ekimi işlemi yapılmadan önce, saçın yapısı ile ilgili araştırma ve analiz yapılır. Yapılan inceleme sonrası, greft sayısı ve ekim alanı belirlenir. Bu işlemleri alanında uzman bir plastik cerrahtan başkası yapamaz. İlk olarak özel kalemlerle doldurulacak olan alanların çizimi yapılır ve bölgeye lokal anestezi uygulanır. Böylelikle acı hissiyatı oluşmaz ve hasta işlemin nasıl gerçekleştiği anlamaz. Saçların en az 3 cm olacak şekilde kısaltılması gerekir. Traş istemeyenler, DHI yöntemini tercih etmelidir.

Kimler Saç Ektirebilir?

Çevresel etki, genetik keklik, hormon bozukluğu ve strese bağlı olarak, saçı hızla dökülen, anormal seyrelme yaşayan kişiler, saç ekimi rahatlıkta yaptırabilir, bunun için başvurabilir. Önemli olan, ekim yapılabilmesi için, yeterli sayıda greft olmasıdır. Kafa bölgesinden yeteri kadar greft elde edilemezse, vücudun başka bölgelerinden alınabilir. Göğüs bölgesi ve ya sırt bölgesi, bu durum için uygundur. Köse olanlara dahi, saç ekilebilir. Genelde net sonuçlar veren bir uygulamadır. Saç Ekimi fiyatları profesyonel olarak saç ekimi hizmeti verir.

Saç Ekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekimi yapıldıktan sonra, dikkat edilmesi gereken, önemli noktalar bulunur. Bunlar işlemin, başarı oranını arttırır. İşlemde bir nakil bölgesi bir de donör bölgesi bulunur. Bu iki alana oldukça özen gösterilmelidir. Ekim işlemi bittikten sonra, en az 3-4 gün evde dinlenilmeli, kafa bölgesi, koruma altına alınmalıdır. İşlem sonrası iki hafta kadar, kafa bölgesinde kızarma ya da kabuk tutma sorunu olabilir. Bu normal bir durumdur. Kısa süre içinde geçer ve kabuklar dökülür. Eğer dökülme geciktirse, doktora danışarak, kişi kendisi de dökebilir. Bere ya da şapka kullanılması tavsiye edilir. Güneşten ve olumsuz hava şartlarından kafa Deniz, havuz ya da hamama gitmeye en az 4 hafta ara verilmelidir. Bu süreçte derinin enfeksiyon kapma oranı yüksek olduğu için, korunmalıdır. İltihap oluşması, iyileşmeyi, büyük oranda olumsuz olarak etkiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.