YUMURTA NASIL KIRILIR'¦?

YUMURTA NASIL KIRILIR'¦?
YUMURTA NASIL KIRILIR'¦?

Son iki maçını kaybeden Gaziantep,lig lideri Alanyaspor'u ağırladı.Ev sahibi hayli eksik.Kayode,Güray cezalı.Mugdat,Muhammed,Tetteh,Furkan sakat.Pawlowski ve Kenan şans yakaladı.Alanyaspor'da ise Lokman ve Juafran yok.
Alanyaspor atak başladı.Gaziantep her zaman olduğu gibi oyunu kendi sahasında kabul etti.Formalar terlemeden Fernandez'in şutu direkten döndü.Pawlowski'nin de orta beşlinin arasına girmesi Alanyaspor defansının işin hayli kolaylaştırdı.Efecan ve Fernandez ile kanatları iyi kullandılar.
İkinci çeyrekte de tempo bir türlü artmadı.Gaziantep nadir sahip olduğu meşin yuvarlağı olumlu biçimde kullanmaktan uzak kaldı.Uzun topları tercih ettiler ama onda da isabet yoktu,yada rakip defansın uzun boylu elemanları atakları kolay önledi.
"Geliyorum" diyen gol;son çeyreğe girilirken geldi.Kenan'ın hatasını iyi değerlendiren Fernandez'in pası ile golcü Cisse fileleri havalandırdı.Golden sonra biraz kıpırdanır gibi oldu ev sahibi ama notlarımıza alabileceğimiz bir pozisyon göremedik.
İkinci perdede bambaşka bir Gaziantep izledik.Topla daha çok haşir neşir oldular.Skoru koruma telaşına giren Alanyaspor'un Erol Bulut'un ikazlarına rağmen sahasından çıkmakta tereddüt etmesi de bunda etkili oldu.Twumasi'nin santfora geçmesi de iyi oldu.Rakip kaleye yakın da oynadılar ama kaleci Marafona'yı rahatsız edecek şut da atılamadı.
Hamleler birbirini izledi.Sumudica;varlık göstermeyen Kenan'nın yerine Diarra'yı,Erol Bulut'da Efecan'ın yerine Musa'yı çimene saldı.Diarra pas yüzdesine hayli faydalı oldu.Gaziantep geçmiş maçların aksine çok sayıda duran top şansı da yakaladı.Uzun süre bunda başarı sağlanamadı.
Ev sahibi tüm hatları ile baskılı oynarken hızlı hücumda Cisse'nin şutunun direkten dönmesi konuk takım adına şanssızlıktı.Ve direkten dönen top maçın kırılma anı olabilirdi.
Baskı'¦baskı'¦çok sayıda duran top'¦Ve akabinde gelen beraberlik golü.Ceza sahası dışından çaprazdan Twumasi'nin kullandığı serbest vuruşta Kana Bıyık kafayı vurdu ve tabelada eşitliği sağladı.Bu gol Gaziantep'in ilk kafa golü idi ve ilk duran topla bulduğu goldü.
Bizim haftalardır söylediğimiz B ve C planları bu idi.Topla daha çok haşir neşir olmak gol için en önemli etkenlerden biridir.Gaziantep futbol kulübü;yumurta nasıl kırılır örneği gibi nasıl puan alınırı ikinci yarıda oynadığı futbolla uygulamalı olarak göstermiştir.
Ne dersin Sumudica'¦?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.