KANTİNDEKİ VE SURİYE EKMEĞİNDEKİ RANT

KANTİNDEKİ VE SURİYE EKMEĞİNDEKİ RANT
KANTİNDEKİ VE SURİYE EKMEĞİNDEKİ RANT

KÖŞE YAZISINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

https://youtu.be/Lpp65b8LR4Y

Bu haftada sizlere iki değişik konuyu gündeme getireceğim. Bunlardan biri son günlerde "Rant" cümlesinin nereleri etkilediğini neler döndüğünü yazacağım. En başta Gaziantep Kantinciler Odası Başkanı ile şoförünün kantin ihalesindeki olayının perde arkası, aynı şekilde "Kaçak Lavaş Suriye Ekmeği"nde dönen dolapları gündeme getireceğim.

KANTİN İHALESİNDEKİ RANTIN YÜKSEKLİĞİ

Gaziantep'te benim bildiğim kadarıyla ilk ve orta öğretimde yaklaşık 1 Milyona yakın öğrenci vardır. Bu öğrencilerin çoğu sabahları evlerinden çıktığında kahvaltı yapmadan okullarına yetişiyor. Tabiki okullarda da öğrencilerin en büyük uğrak yeri okul kantinleridir. Düşünelim ki 2 bin kişilik bir okulda dönen kantindeki rant miktarının hesabını yapmamız bile yetmiyor. Çünkü kantin deyince herşey anlamına gelir. Geçtiğimiz günlerde bir okulun kantin ihalesiyle ilgili ihale yapıldı. İhale öncesi Kantinciler Odası Başkanının olduğu ve şoförüyle birlikte ihaleye katılmazdan önce polisin aldığı bir ihbar sonucunda okulun girişinde arama yapıldı. Arama sonunda sanki savaşa gider gibi Oda başkanı ve diğer rakipleri silahlarla birlikte ihaleye girmeye kalktılar. Sağolsun Gaziantep Emniyeti bu kişilerin üzerinde yaptığı aramada 1 bulundurma olmak üzere 4 silah yakaladı. Bu ne demek oluyor. Bu kantin ihalesinde ne kadar rant olduğunu net olarak ortaya koyuyor. Silahlı ihaleyi düşünün ki orada silahlar konuştuğunda insanların yaşayacağı durumu hiç anlatmama gerek yok. Yazık oluyor. Bu kantinler iyi adamların elinde değilse, orada uyuşturucunun her türlü maddesinin de satılacağının sinyalini veriyor. Sağolsun Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, tüm kantincileri güvenlik soruşturmasından ve GBT kontrolünden sonra kantini ilgili kişileri veriyor. Ama ne var ki, kantindeki rantın yüzünden neler olabileceğini bir kez daha gördük. Bu kantinlerin tümü mercek altına alınıp, özel denetimler yapılması lazım. Çocuklarımızın en çok uğradıkları yer okullarda kantin olduğunu bir kez daha hatırlatalım. Tek kelime söylüyorum. Kantinciler Odası başkanı böyle bir ihalede bunu yapıyorsa, daha neler yaptığını da düşünmek bile istemiyorum. Başta sayın Valimiz Davut Gül'ün duyarlılığı ve Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete'nin daha çok dikkat etmelerini de özellikle istiyorum.

SURİYE LAVAŞ EKMEĞİNDEKİ KAÇAK OYUNUNU TARIM MÜDÜRÜ ÇÖZDÜ

Tarım Gaziantep il Müdürü Mehmet Karayılan gücünün yettiğince görevini yapmaya çalışıyor. Önemli de bir görevde bulunduğu için zaman zaman hakkında da farklı iddialar gündeme gelsede üstesinden gelerek görevini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Tabi işin içinde rant olunca Tarım İl Müdürlüğüyle ilgili de evet iftiralarda olabiliyor. Geçtiğimiz hafta gündeme getirdiğimiz "Kaçak Suriye Ekmeği" haberimiz üzerine Gaziantep Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan bizzat beni arayarak, buna fırsat vermeyeceğini söyledi. Gerçekten de öyle oldu. Gaziantep'te 12 adet Suriye Ekmek üretici olan fabrikalar bulunmaktadır. Bunların çoğunluğu da Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyette bulunuyor. Benim yaptığım ve haber merkezimizin bizzat giderek Suriye Ekmeği üreten fabrikaları gezdik, gördük. Gördüğüm kadarıyla Suriye Lavaş ekmeği Gaziantep'teki bu fabrikalarda kaliteli üretiliyor. Üretim tarihi ile etiketler üzerinde oluyor. Yani gıda kodeksine göre uygun üretiliyor. Buranın Gaziantep Suriye Ekmeği Üreticileri Federasyon Başkanı Süleyman Mercan ile Başkan Yardımısı Mahmut Göymen'de dışarıdan gelen ve üzerinde etiketi olmayan kaçak Suriye ekmeğiyle ilgili kendilerinin güçlerinin yettiği kadar mücadele ediyorlar. Zaman zaman başarılı olmuşlar, zaman zaman başarısız olmuşlar. Destek olarak da Gaziantep Tarım İl Müdürlüğü ile Suriye Ekmeği Federasyonu yöneticilerinin birbirleriyle yaptıkları işbirliği sonunda Kaçak Suriye Ekmeğine fırsat verilmiyor. En çok Gaziantep'in komşu illeri arasında olan Kahramanmaraş, Hatay ve Şanlıurfa'dan etiketsiz ve kalitesiz ekmek geliyor. Bunu satan Karşıya bölgesinde büyük bir market yapılan operasyon sonunda Tarım İl Müdürlüğü, Kahramanmaraş'tan gelen Suriye ekmeğinde üzerinde Gıda Kodeksine göre ne üretim yeri, ne üretim tarihi, ne de faturası bulunuyor. Sağolsun Tarım Gaziantep İl Müdürü ilgili Kahramanmaraş Tarım İl Müdürlüğüne bu ekmeği üreten yerle ilgili yazı yazdı. Eğer o ekmeğin üretildiği yer ruhsatsız bir fırınsa Kahramanmaraş Tarım İl Müdürlüğü gerekli kanuni işlemi yapacaktır.Biz diyoruz ki önemli olan Gaziantep'te misafir olan yaklaşık 1 Milyon Suriyelinin kaliteli ekmek yemeleridir. Başka bir düşüncemiz yoktur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.